Kolika je cena sirovog mleka kod vas ?

Malko si se zeznuo u konvertovanju tih konvertibilnih maraka u eure...
1 Euro može da bude 1.95 Maraka, nikako obratno...
A voleli bi, zar ne?
Inače, ovde kod mene u selu trenutna cena mleka u otkupu 26 din, bez premije, neka mlekara iz Belegiša ako se nevaram...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dok ja sročih Post, kolega me preduhitri...

Ako imam dobru informaciju milkop snizuje cenu mleka za dva dinara.

Poslednja izmena:
Meni su ovi somborci baš uterali, zadnji obračun 24.15. Pre sam bio u extra klasi, ali od kada je promenjen čovek zadužen za naš region stalno nešto skidaju. Za šest meseci mi smanjili za desetak dinara. Uzorci pi kojima obračunavaju su stari i godinu dana. Naime tada su bili neki privatnici vozači i nisu nimalo marili na propisno uzimanje uzoraka.

Pre njih su mi bakterije bili oko 25000 a somatska između 100000 i 150000, a i posle njih sam se vratio na to nivo kvaliteta.
Trenutno imam samo oko 130 litara dnevno sad treba da se tele krave, plus polako stižu i junice.
Svoje vremeno je šefica otkupa iz subotičke mi je rekla da dolaze kod mene po mleko ako slučajno prekinem sa somboledom. Pa sad bi bilo dobro da vidim kako se kreću cene kod njih

Da li onaj kod koga se nalazi otkupno mesto, dobija neke dodatne pare? Tipa 1-2 dinara na ukupnu količinu mleka. Zanima me za Imlek?

Nazad
Vrh