Bez fotografije - nisam baš za komentar.Ja sam kupio nosiljke od firme Gebi i imam jednu ovako zutu kokicu kao ovaj petlic.Jel to pevac od nosilja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bez fotografije - nisam baš za komentar.Ja sam kupio nosiljke od firme Gebi i imam jednu ovako zutu kokicu kao ovaj petlic.Jel to pevac od nosilja?
Sad cu da probam nesto nisam vican postavljanju slika.Bez fotografije - nisam baš za komentar.
!. kukuruz 61kgVerovatno im treba jos malo vremena da se "zaukaju", nista se ne sekiraj ako je hrana dobra i koliko toliko raznovrsna bice sve kako treba za nedelju dana... Tako je i kod mene bilo.. Od 10 kokica 4-5 sitnih jaja dnevno i to je to.. Zumance isto tako svetlo zute boje, cim sam poceo da mesam svoju hranu sa patentovim premixom u roku od par dana nosivost se povecala na nekih 80-90% i zumance je dobilo tamniju zutu boju. U drugoj nedelji nosenja nosivost se popela na nekih 96-98% i za sad sam vrlo zadovoljan. Jedino eto sto su jaja malo sitna 10 komada bude oko 590 gr sto pada u B klasu. Pusticu ih jos nedelju-dve da se zaukaju pa cu recepturu blago promeniti odnosno pojacati kalorijski i proteinski, povecacu sojinu sacmu za 1% i sojino ulje za 1% pa cemo da vidimo kolika ce jaja biti
![]()
Ta receptura je po meni ok ali cini mi se da se uz neke sitne promene moze bolje izvesti.. Ja sam recepturu pravio uz pomoc kalkulatora na sajtu poljoberza.net
I kada se na tom sajtu unese ta tvoja receptura ispadne po nekom njihovom normativu da ti fali malo proteina. Ti imas oko 16% a sajt govori da je pozeljno 16.5% . Ovo ostalo je sve super , metabolicka energija taman , kalcijum vrlo dobar.
E sad ja bih mozda tu dodao 1 ili 2% stocnog kvasca i za isto toliko smanjio kukuruz . Kvasac bi ti taman digao malo te proteine a dobar je za varenje i za opste zdravlje koka.
Eto to je neko moje misljenje , ti sam proceni dali ti se vredi cimati i truditi oko tih nekih detalja...