Bez fotografije - nisam baš za komentar.Ja sam kupio nosiljke od firme Gebi i imam jednu ovako zutu kokicu kao ovaj petlic.Jel to pevac od nosilja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bez fotografije - nisam baš za komentar.Ja sam kupio nosiljke od firme Gebi i imam jednu ovako zutu kokicu kao ovaj petlic.Jel to pevac od nosilja?
Sad cu da probam nesto nisam vican postavljanju slika.Bez fotografije - nisam baš za komentar.
!. kukuruz 61kgVerovatno im treba jos malo vremena da se "zaukaju", nista se ne sekiraj ako je hrana dobra i koliko toliko raznovrsna bice sve kako treba za nedelju dana ... Tako je i kod mene bilo.. Od 10 kokica 4-5 sitnih jaja dnevno i to je to.. Zumance isto tako svetlo zute boje, cim sam poceo da mesam svoju hranu sa patentovim premixom u roku od par dana nosivost se povecala na nekih 80-90% i zumance je dobilo tamniju zutu boju. U drugoj nedelji nosenja nosivost se popela na nekih 96-98% i za sad sam vrlo zadovoljan. Jedino eto sto su jaja malo sitna 10 komada bude oko 590 gr sto pada u B klasu. Pusticu ih jos nedelju-dve da se zaukaju pa cu recepturu blago promeniti odnosno pojacati kalorijski i proteinski, povecacu sojinu sacmu za 1% i sojino ulje za 1% pa cemo da vidimo kolika ce jaja biti
Ta receptura je po meni ok ali cini mi se da se uz neke sitne promene moze bolje izvesti.. Ja sam recepturu pravio uz pomoc kalkulatora na sajtu poljoberza.net
I kada se na tom sajtu unese ta tvoja receptura ispadne po nekom njihovom normativu da ti fali malo proteina. Ti imas oko 16% a sajt govori da je pozeljno 16.5% . Ovo ostalo je sve super , metabolicka energija taman , kalcijum vrlo dobar.
E sad ja bih mozda tu dodao 1 ili 2% stocnog kvasca i za isto toliko smanjio kukuruz . Kvasac bi ti taman digao malo te proteine a dobar je za varenje i za opste zdravlje koka.
Eto to je neko moje misljenje , ti sam proceni dali ti se vredi cimati i truditi oko tih nekih detalja...