Koju rasu pasa imate ili volite

Crni ovcar ,zenka,LUNA
w0kgnp.jpg

o8eb88.jpg

toshiba taj dodz ti vise vredi nego nemacki ovcar.Imao sam do ove godine jednog niko nije smeo da udje bez stapa ili dok ga ne provedem :haha: :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1293047467[/time]

Sumadinac-Gruzanin je napisao(la):
Post je spojen: [time]1292997067[/time]

Kad podignes prst ili ruku on ocekuje komandu. Zato sledeci put slobodno uz gestikulaciju rukom i glasovna komanda npr. "dosta". Mirnim i ujednacenim glasom. I svaki put tako. Posle nekog vremena ce biti dovoljno jednostavno samo jedno tiho ali odsecno "dosta" da shvati sta se od njega trazi. Poenta je samo da se komanda izgovara uvek istim tonom, jer suprotno verovanju mnogih, pas ne moze da razume slova i reci, vec samo boju glasa, jacinu tona i duzinu slogova, i na osnovu toga zakljucuje koja komanda mu je izdata. I naravno uvek nagrada za dobro izvrsenu komandu. :ppozdrav:

Imam Zlatne retrivere i stvarno su zlatni :D
Voleo bih da imam i jednog ovakvog [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r9p9OePLlPI[/youtube] :haha:

Posle dužeg vremena i ja sam kupio psa, doduše još u februaru prošle godine. To je Bernski planinski pas Koki iliti Capiten Casanova sad već ima godinu i po dana evo i slika:

jt566q.jpg

2n9m6ua.jpg

imamo avlijanera već 15 godina i ne bih da menjali ni za šta na svetu dok ne ugine, ali kada dođe i taj dan odmah idemo po kratkodlaku mađarsku vižlu.....

iyinuv.jpg

Imam zenku Rodezijskog ridzbeka ili ti gonica lavova .Nisam video na forumu da li ih jos neko ima

Krasne slikice :D.
Matke, šta je avlijaner, madžarska vižla ili nešto slično :sta:?

KARMEN je napisao(la):

ne nije Mađarska Vižla :nono:, dobio sam ga kao poklon, iskreno nzm šta je srednje je veličine i ima dugu dlaku, ali izuzetno inteligentan i veran pas, a Vižla je definitivno moj sledeći pas..

KARMEN je napisao(la):

Avlijaner potice od reci avlija sto je cini mi se turska rec za dvoriste. Ustvari to je obican mesanac ali nasi ljudi su bili kreativni i nazvali ove kerove avlijanerima i dodz (domaca obicna dzukela).

upravo tako @tošiba ::svaka cast::, a prva asocijacija vezana za avlijanera je pas koje je nastao ukrštanjem rasa...

imam ja vizlu,ima skoro 2 god,koristim je za lov,a pored nje imam jos zlatnog retrivera,jazavicara,dva terijera i 7 macaka,kao u zoloskom vrtu :haha:

Nazad
Vrh