Koje djubrivo i u kojoj kolicini koristite u kukuruzu?

Ne znam matiću kakvo je tvoje, meni još ruke bride od lupanja

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Bilo je odlično, ni grudvice, na jednoj paleti je čak bila pocepana folija i curila voda iz nje ali ništa nije uticalo na sadržaj džačića.Jedino je prašilo ali to je normalno za njihova đubriva.

Kakvi su prinosi kod vas sto ste ove godine sejali bez osnovnih djubriva… ameri kazu da je najbitniji azot…

Ne znam tačan prinos, jer nisam merio prikolice, sve skladištim kod kuće. Otprilike od 2.5-3t prosek, sa 150kg Uree.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Nisam našao temu za veštačko đubrivo za njive (bašte), pa me zanima za raznovrsno povrće koje je najbolje veštačko đubrivo?
Već sam ,pred zimu, zaorao konjski stajnjak..ali bih da dodam i veštak.

Prema osnovnoj analizi ja za kukuruz treba da dam 160 kg čistog azota. To izađe 350 kg Uree. Zanima me sledeće.
1. Da li ići sve odjednom pred završnu pripremu.
2. 2/3 pred pripremu i 1/3 kroz sejalicu (ili kroz špartač)
3. 1/3 pred pripremu, 1/3 kroz sejalicu i 1/3 kroz špartač
4. 1/3 kroz sejalicu i 2/3 kroz špartač
Naravno uradiću i N-min analizu pa ću tada imati tačan podatak koliko je potrebno N.

Darko nisam ništa zaoravao. Prema analizi imam preko 100 P i preko 60 K. Humus je na 3,56 a azota je 0,235. Dat mi je savet da naredne 2 godine sigurno ne idem sa mešanim. Blaga kiselost je zemljišta. Ne znam da li će ovo od 350 kg/ha uree da bude mnogo zbog toga što ako zasuši onda će kukuruz da brzo izgori.

Nazad
Vrh