Koje djubrivo i u kojoj kolicini koristite u kukuruzu?

Jos bolje bi bilo da uradi ogled,pola nek poslusa analizu ,a druga polovina parcele nek uradi kako on zeli pa nek javi rezultate :).

Jbg pa teb I delovi poceli da odpadaju

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Dodara vec sam napisao da je bila psenica. Na 2,5ha sam bacio ukupno 375 kg map 12:52 i 250 kg uree i zaorao. Prihranio sa ukupno 1200 kg kana. Prinos je bio 7200 kg/ha. Jesenas sam tu zaorao 200kg/ha 3x16. I ovo sve sam uradio posle uradjenih analiza.
Darko uvek i jesam radio po nekom svom nahodjenu. Ali jednostavno ja nisam zadovoljan. Znam da moze to jos bolje. I uvek kad bilo sta radim ja se posavetujem razmislim i donesem odluku. A da priznajem znanje struke stoji jer ja sam masinac i nisam hemicar ili agronom ili fizicar ili ekonomista.
Ja radim malo zemlje i to je tacno ali zelim da iz toga izvucem maksimum ali da ne napravim stetu i da unistim i to malo zemlje.

Pšenica je imala dobar prinos, ali si narokao azota kao u priči. Nije ni čudno što ti tako malo savetuju da primeniš. Nismo imali neke ekstremne količine padavina da se azot ispere u dublje slojeve. Poslušaj ih.

Kukuruz ce dobiti 2kg/aru i to je to za ovu godinu.Hteli moji da uzmu i osnovno djubrivo ali kada su videli cenu odustali. :ROFLMAO:

Ja sam ove godine išao 200 kg/ha 3x16. Posle sam radio N-min i dobio preporuku da dodam 14,2 kg N/ha preračunatog kroz KAN zbog blage kiselosti. To bi bilo skoro 50 kg KAN-a po ha ali sam ja kroz sejalicu potrošio 110 kg KAN-a po ha. Otac kaže da je zadovoljan kako sada izgleda, ja naravno ništa ne komentarišem i sve ga ućutkujem, jer mi je sve to trava, a kako će na kraju da izađe videću kad mu mutavi odmeri sve. Naravno ove godine ću raditi kompletnu analizu parcele za kukuruz za sledeću godinu i u zimu N-min ispitivanje. Plan je i da posejem na strnjiku belu slačicu i da sve to duboko zaorem za kukuruz. Moje mišljenje je da treba raditi analizu zemlje i N-min i na osnovu toga uzimati djubrivo.

Probao sam ja ,efekat nula,jer nije bilo nikakvih padavina da malo duze odrzi vlagu.
https://ibb.co/yd4vjtF]
20220327-171537.jpg
[/URL][/url]

Sa rasipacem 200kg po ha,formulacija ?,pise na vreci samo calcijum 35%,magnezijum 8%,cena skroz sam zaboravio,valjda oko 100 din kg ...

Pred setvu ,tamo oko 20.03.Znam da nije idealno ,bolje je na jesen pa dublje da je uneseno u zemlju,ali kazu moze i ovako ...jbg ko je znao da ce biti susa.

Pred setvu ,tamo oko 20.03.Znam da nije idealno ,bolje je na jesen pa dublje da je uneseno u zemlju,ali kazu moze i ovako ...jbg ko je znao da ce biti susa.
To da, pretpostavljam da je bolje na jesen da bi preko zime ti mikroorganizmi odradili posao u prolece da budu dostupni ti viskovi iz zemlje ako sam dobro razumeo?

Preko zime nece nista uraditi mnogo zbog temperature zemljista,ali je bitno da je bar na 15-20 cm dubine tu bar vlaga se ne izgubi ocas posla u npr Maju mesecu, kao na povrsinskih 5-10 cm.Nzm mnogo oko toga kako radi geo2,evo ovde je nesto Uros vise pricao o tome,mikroorganizmi,oslobadjanje minerala ,nesto tako ....Neko je povezao geo2 sa razlaganjem humusa,ali izgleda da ne radi na taj nacin.

Nazad
Vrh