Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa kako drugacije da razbacaju? Po pasnjaku jedino povrsinki,isto kao i po lucerki.
Mi juznije ne smemo MAP jer vecina ima kiselo zemljiste zato mora NPK.Kod nas manje radja i skuplja su ulaganja,sve je teze,i teren i repromaterijal.Borimo seAj da pitam samo zasto jos koristite za zaoravanje NPK 3x15 ili 16 a ne koristite MAP 12:52 u kojem ima 52% Fosfora sto je itekako potrebno zemljistu za odlican rod i po mom iskustvu mnogo bolji i korisniji od 3x15?
NPK je kod nas 36 dinara Eliksir juce sam kupio a MAP je mislim nesto preko 50 ali to se slabo kupuje.Ima i Azohemov NPK 15-ca prilicno se skockao u stenu znaci da nije mleveni kamenima i u njemu nesto a cena 26 dinara.Ja sam na jednju njivu bacio 400kg Azohema bas da probam i mogu vam reci da sam imao odlicne kukuruze,a zemlja je tanka.Za psenicu nisam hteo rizikovatiMala je razlika u ceni NPK i Map-a.Ja sam se odlučio za Map jer se mnogo više dobija za skoro iste novce.
I ko kaze da veca kolicina Fosfora (MAP-a) jos vise kiseli zemlju?Mi juznije ne smemo MAP jer vecina ima kiselo zemljiste zato mora NPK.Kod nas manje radja i skuplja su ulaganja,sve je teze,i teren i repromaterijal.Borimo se
Da si ti meni ziv i zdrav probao je mirko i DKC i Ureu i svasta u poljoprivredi ali nemoram sad o svemu pisati.Ako je ko probao i pukao na kojekakvim eksperimentima to sam ja.A tek saveti sa foruma da probam sa onim amosulfanom ala sam se tu zajebao,imao sam te godine najlosiju psenicu na tim njivama a bacio sam 400kg po hektaru.Da ti znas sta znaci ph4 nebi tako pisao.Kod ove kiselosti usvojivost djubriva je jako mala,pogotovo map i slicna.Mani se njihovih spekulacija, probaj sledece god. sa 100 kg/kj Map 12:52 (zaoravati sad u jesen) i 150 kg/kj ureje pre setve makar samo 1 kj Dkc 4717 ili 5031 na 22 cm ako bas ne smes na manjem razmaku pa ces videti.
PSS je predlozila NPK 8-24-12 ali nisam nasao tu formulaciju pa sam isao na staru proverenu varijantu 15-ce. 400kgLacin
Ako nemaš manjak fosfora, ne vidim razlog bacati Map.
Ako imaš P nizak kao ja na primer, moraš ga koristiti pa kiselilo ga ne kiselilo. Izbalansira se to krečom i Kanom kasnije.