Koje djubrivo i u kojoj kolicini koristite u kukuruzu?

Mislio sam da sad dodaš više azota kako kažeš kad si već planirao tako , a da samo za probu na jednom dijelu sad manje , a još u klasu kako si prvo reko da vidiš da je to prekasno (ili možda bude efekta) čisto da znaš.

Danas prihranio drugi put sa SAN-om,250kg na 90 ari.Dosta dobar kukuruz,ali nejednako nicao.Ima ga od 3 lista do 1.80cm.Doduse,tih malih je na otp 10% parcele,ostali su dosta dobri.E sad,jel mu uz krasni ova druga prihrana,da mu nije kasno,ili ce imati efekta?

Rucno,kolicima za rasturanje vestaka.Malo teze islo jer je veliki kukuruz,ali sam uspeo za 2 sata celu njivu da predjem.

Folijarna prihrana u kukuruzu

Kao i vecini kukuruz mi je nikao nejednako nekako sam Slavolom i Ureom uspeo da ga delimicno izjednacim prskao sam preko lista posle DOKOLENCA , sada sam zadovoljan kako izgleda i nastavljam da prskam 4 case od jogurta Ure-e na 15 litara vode svaki treci dan elektro dinamickom prskalicom , za 1 h hektar uspem da isprskam cak i onaj iznad glave.

Imam u ponudi NP 20x20x0 pa se razmisljam kako bi se ono pokazalo u kukuruzu? i da li je neko i u kojoj kolicini koristio ovo djubrivo?

Vidim da dosta njih u mom ataru ore-baca mešano đubrivo-grabulja(ili setvospremač).Šta mislite o takvom načinu đubrenja?

Vidim da dosta njih u mom ataru ore-baca mešano đubrivo-grabulja(ili setvospremač).Šta mislite o takvom načinu đubrenja?
To sam uradio tamo gde mi je luk,posto nema dubok korenov sistem,uzorao sam,bacio djubrivo i presao spremacem i drljacom!Tako radim vec 2 godine,dobro se pokazalo u luku,ne znam kakve bi rezultate imalo u kukuruzu!?

sad gledam katalog od dekalba i tamo kao preporuku za dobar prinos navode djubrenje od 500 kg MAPA PO HA +350 KCL PO HA + 380 KG UREJE PO HA.Pada li su oni normalni....

Nazad
Vrh