Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A za to treba biti precizan i majstor baciti...Ja sa mojim rasturivacem kakav je on i ja ne mogu u kilu baciti,ili negde bacim vise a negde nemam dosta...Za 80 kg treba imati masinu i biti majstor baciti.Ok ako je veca njiva pa posle 2-3 kruga udjes u stos i nastelujes sve ali ako je manje,to je vec zajebano...To smo i predpostavljali da đunriva neće biti iskorišćena, ali na jesen je u planu pos duboku brazdu gde se planira kukuruz, baciti MAP bar minimalno 80 kg po kj, ali ne više od 100 kg
prijatelju pošto vidim da nisi uradio analizu jer da jesi ne bi postavio ovakvo pitanje a ti lepo izračunaj koliko si hraniva bacio sa 100kg/h 3x15 a koliko sa 100kg/h MAP-a pa onda nije isto 200kg/h uree ,ana ili kan-a jer jer urea ima 46% azota AN-33.5% KAN-27% a ti lepo olovku u šake pa računaj da kukuruzu treba za prinos od 10t/h oko 120-150kg/h AZOTA 60-80kg/hFOSFORA i 60-80kg/h KALIJUMASta mislite o ovim varijantama -
pred oranje 100kg/kj MAP 12:52
ili
pred oranje 150kg/kj npk 3x15
i kasnije pre pripreme za setvu kukuruza neko azotno djubrivo (SAN, AN, KAN, UREA) i to da bude sve od djubrenja?
Djubreno je stajnjakom na nekim parcelama pre 5-6 godina a na nekim pre 2 godine. Slama posle psenice nije balirana vec istanjirana.