Ko je raspoložen za akciju

Odg: ko je raspoložen za akciju

Izvini leko malo sam se nasalio pa cak tebe prvog oslovio "aktivni" i "veterani" a to sto kaze todor u to uopste nesumnjam. Ubili smo dva sata tipkanja ali bar znam da ima ljudi meni slicnih razmisljanjem. POZDRAV. :ppozdrav:

Jeste brate upravu si tako je,bar se nas trojica razumemo-ali bar smo sad potvrdili koliko nismo slozni i nazalost tako ce ostat dugo.Ma nek smo mi zivi i zdravi :ppozdrav: Ali ja sam uvek u pripravnosti povodom ove teme -malo sam tvrdoglav ali sta cu takav sam

Najveci problem je u tome sto nemozete samo isterati traktore na puteve, okaciti transparente i gotovo...
Treba imati i politicku pozadinu preko udruzenja poljoprivrednika koja kod nas realno nepostoje. Neki zadruzni savez ili neka druga udruzenja postoje ali samo na papiru i neobavljaju svoju funkciju a to bi bila veza paora sa politickim strukturama ove drzave!
Videli ste kako u Hrvackoj traktori su na ulicama Zagreba a Željko Mavrović se u isto vreme nateže sa ministrom poljoprivrede.

case ih je napisao(la):
Najveci problem je u tome sto nemozete samo isterati traktore na puteve, okaciti transparente i gotovo...
Treba imati i politicku pozadinu preko udruzenja poljoprivrednika koja kod nas realno nepostoje. Neki zadruzni savez ili neka druga udruzenja postoje ali samo na papiru i neobavljaju svoju funkciju a to bi bila veza paora sa politickim strukturama ove drzave!
Videli ste kako u Hrvackoj traktori su na ulicama Zagreba a Željko Mavrović se u isto vreme nateže sa ministrom poljoprivrede.
sve se to da srediti očas posla samo da ljude prvo okupimo

što god i kako god, nikako blokada puteva! to nisu ni hrvati radili...izazivaš gnev javnosti, jer ljudi koji nisu ništa krivi ne mogu da funkcionišu a postoji i velika šansa da panduri intervenišu...
samo traktorima za beograd! uz regularno prijavljen skup...

tarana je napisao(la):
što god i kako god, nikako blokada puteva! to nisu ni hrvati radili...izazivaš gnev javnosti, jer ljudi koji nisu ništa krivi ne mogu da funkcionišu a postoji i velika šansa da panduri intervenišu...
samo traktorima za beograd! uz regularno prijavljen skup...
pa ako im mi najavimo tek će nas onda panduri dirati za početak predlažem da se ministru i ostaloj gospodi obratimo pisanim putem pa ako treba uživo ako i to ne pomogne e onda blokade

ne mogu da te diraju ako je skup regularno prijavljen MUP-u...

inače, sad sam se detaljno presabrao. sve ukupno, ove godine sam uložio 280 evra po kj u pšenicu.
nemam arendu, nisam računao amortizaciju i svoj rad, nego samo lovu koju sam izvadio iz džepa...

jedna moguca stvar koja moze da se uradi je bojkot predaje gotovih proizvoda npr psenice kada bi samo 50% svog zita zadrzali u domovima a ne predavali zadrugama i kojekavim nakupcima onda bi videli kako bi vlada bila na strani poljoprivrednika

Imam i ja nesto da dodam.Mi smo 90-te pravili blokadu na becejskom putu,uglavnom samo sitni proizvodaci demonstrirali a krupniji nisu jer oni nisu hteli ukaljati svoje ime,jer ako postignemo nesto, oni ce dobiti jos vise. E , to bi trebalo nekako regulisati ,nek daju i oni svoje ime.

sasha, neznam mozda ali neverujem baš da bi to imalo efekta na cenu , ja mislim dabi pametnjakovići koji vode ovu državu ODMA iskoristili priliku nestašice zita za interventni uvoz , normalno skupljeg žita , ali bi oni to objasnili , verovatno, da je to žito iz uvoza "neuporedivo kvalitetnije " i još dok se ONI ugrade malo u cenu da vidiš štaje para ... i verovatno dabi došli do zaključka da se nama uopšte i ne isplati da proizvodimo žito , kad oni mogu lepo da uvoze , a mi svi u S.O.S. markete po lebac od tog "KVALITETNOG ŽITA"

što se žita tiče, mislim da je bitno definisati neke stvari.
naši najveći "neprijatelji" u ovom izvlačenju nisu mlinari nego pekari. mislim da mlinari jedva sastavljaju kraj s krajem kao i mi a pekari lapaju i od jednih i od drugih...
to naravno ne znači da treba da se ljubimo s mlinarima, jer će nas i oni zakinuti prvom prilikom...

Ljudi ja sam sa vama u potpunosti.Gde smo mi kao proizvođači sa ovim cenama.Od čega da finansiramo dalju proizvodnju i od čega da živimo kada su nas ukopali da se ne može iskobeljati napolje.Treba žito zapaliti pa neka idem i u zatvor a oni neka se jebu savršeno i neka pričaju njihove prazne priče nekome u Diznilendu jer samo tamo može neko da im veruje a ovde sto se mene tiče izgubili su poverenje. :udri: :udri: :udri: :udri: :udri: :udri:

kada malo razmislim i imas prava jhona deru a da negovorimo o tajkunima koji bi odmah stali na stranu drzave i izdejstvovali neki zakon koji bi njima najvise odgovarao a mali proizvodjaci bi onda mogli da idu u tpm

sasha je napisao(la):
jedna moguca stvar koja moze da se uradi je bojkot predaje gotovih proizvoda npr psenice kada bi samo 50% svog zita zadrzali u domovima a ne predavali zadrugama i kojekavim nakupcima onda bi videli kako bi vlada bila na strani poljoprivrednika
slazem se u potpunosti-ali ima ljudi kojima je potreban svaki dinar(duzni su) kako onda oni da ostave psenicu da je ne predaju-oni su u sah mat poziciji.Treba i za to naci neko resenje :zli:

sada se vracam sa sastanka poljoprivredne asocijacije i u ponedeljak idemo u blokadu puta u pancevu. inacepre neki dan je bila isto probna blokada i dosli iz ministarstva sa nekim pesmicama za malu decu.organizujte se ljudi jer nama seljacima mozemo samo mi pomoci i to ako se samoorganizujemo.postavicu slike u ponedeljak sa protesta.

Nazad
Vrh