Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja imam takav sa dve vrste valjaka... isproban je samo u basti... mislim da je i mozda malo konstrukcijski bolje izvedeno podizanje i spustanje valjaka kod mene ali piramida nije cvrsko vezana za ram valjka, vec ima malu rudu i dva lanca, slikacu to u prolece kad krene u rad.Uroš je napisao(la):Ležajevi na osovini su obične čaure sa mazalicama podmaže se pre upotrebe. Inače ovi liveni elementi se samostalno okreću oko osovine tako da osovina i nemora da se okreće.
Pravi kembridž valjak za razliku od mog valjka ima dve vrste livenih elemenata jedni elementi su glatki sa rupom fi 50mm (kao na mom valjku) a drugi su nazubljeni sa rupom fi 95mm tako da oni slibodno skakuću gore dole po osovini i zovu se udarači (lupaju grudve). Inače osovina da valjcima je fi 50mm.
Kada sam rekao da soja niče istog dana nasam hteo da kažem da će nići sutradan već na će imati vrlo ujednačeno nicanje, što je kasnije velika prednost jer kad jedna biljka ima prvu trolisku i sve ostale imaju prvu trolisku.
![]()
ležaj za osovinu
![]()
![]()
elementi valjka.
skupo će te to izaći...ja sam se raspitivao kod topionica za izradu ovih zupčastih diskova, najpovoljnija ponuda je bila oko 3000 po disku, a bilo je i onih koji su tražili i preko 5000 dinaraCuprija je napisao(la):gde se mogu kupiti novi elementi kembridz valjka i po kojoj ceni? U kojoj ih sve velicini ima?
Gde si kupio delove(ako nije tajna),tj da li taj prodavac ima još?sasa22 je napisao(la):pazareni danas segmenti za kembridz.Ima ih 5 vrsti.Grubo gledajuci kada se naredjaju treba da ih ima 4-5m. 20din/kg sutra cemo premeriti pa cu znati tacno![]()
Gde si našao segmente? Pojasni molim te kako 5 vrstisasa22 je napisao(la):pazareni danas segmenti za kembridz.Ima ih 5 vrsti.Grubo gledajuci kada se naredjaju treba da ih ima 4-5m. 20din/kg sutra cemo premeriti pa cu znati tacno![]()