Kembridž-valjak

Cim mrdne iz mesta uspravlja se, za fergu je 2,8 metara knam, ovaj mu je tezak

Meni se cini da na ovim valjcima zvezdasti disk nema lufta na osovini da igra gore dole , nego da je fiksiran isto kao i disk do njega. Da li sam upravu ili ne?

Nisam siguran za taj zvezdasti segmen dal da bude veci kao na Mejevicinom, sto je i Diklofen uzeo ili da bude jednak ostalima, da nebi pravio problem u prolecnim kulturama.

Nece praviti ako se tera kulturno i polako ali ako se bude teralo pun gas koliko god traktor moze da ide onda postoji opasnost da vadi seme napolje!

Ja sam valjao kukuruz i suncokret.Vozen je od 12 do 13km/h.Nisam primetio da se i jedno zrno pomerilo.Niklo je kao kad Jiraji rasade papriku.
Za brzu voznju ne garantujem nista.
Po meni valjak kome su ti nazubljeni diskovi veci i zive na osovini ima prednost u odnosu na one sa oba segmenta ista i koji su fiksni na osovini.

Ja imam "kembridz" valjak navodno njemacke proizvodnje koji su nekad davno vukli konji i koji je sluzio za razbijanje busa po njivama. Preradio sam ga da ga traktor nosi i slozio na njega od ursusa 6 ili 8 tegova za zadnje tockove (oni psteni).

Cim ga malo brze poteram, krene skakati valjak. Valjanje se kod mene obavlja u 2. brzini na manjem gasu. Polako i smireno al kad ga brat uvati, katastrofa, njiva kao more.

Ja sam valjao kukuruz i suncokret.Vozen je od 12 do 13km/h.Nisam primetio da se i jedno zrno pomerilo.Niklo je kao kad Jiraji rasade papriku.
Za brzu voznju ne garantujem nista.
Po meni valjak kome su ti nazubljeni diskovi veci i zive na osovini ima prednost u odnosu na one sa oba segmenta ista i koji su fiksni na osovini.

Ni pri vecim brzinama ne vadi seme napolje. Bas sam probao zbog tih prica, o vadjenu semena.

Nazad
Vrh