Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Probali smo neki dan po blatu da okrenemo kamionsku prikolicu praznu traktor od 100 ks samo plese,sada mi je jasno zasto neki nisu ljubitelji ovih prikolica :D
Ukljuci prednju...meni za sad ni jedna nije stala u blatu,ali traktor 60 ks i kamionska...zaboravite,opasan je to posao...za cas zbaci traktor.

Kamionka dobro napunjena i traktor od 60 ks je vrlo nezgodna kombinacija.
Jesenas kada smo vrli kukuruz,vozio nam je Masej Ferguson od 160 ks i kamionka,ali ovo je bila neka bas velika,unutra je bilo 19 t kukuruza.Kod nas je malo peskovitije i mogu reci samo da je jedva krenuo iz mesta.
Mogu misliti kako bi se proveo traktor od 60 ks i kamionkom sa 13-14 t,meni se u takvim uslovima zaglavljivao T 40 sa 10 t tereta.

Dzaba prednja vuca kad se tockovi od prikolice ukopaju,i traktor se samo sklize u odredjen polozaj i ukopava,al napred nazad ,malo odbacuj od tockova i okrenuli smo je.

p1080741.jpg

Имамо у плану да јој мало повећамо странице.

Ову Раковица 65 није могла да мрдне. До душе, била је на трави (не мокрој), празна.
Повећали смо јој странице за 35цм. Не знам да ли би могла да претрпи још једну надоградњу? Видим да је члан Змај 151 његову приколицу баш добро узвишио.

Лепа приколица, нема шта.

Зато што је на последњој слици као у реклами, твоје жуто је жуће. Односно, дошла жута тако истакнута да изгледа као да је неко сређивао слику.

Нема на чему.
Ми размишљамо о још једној надоградњи, мада има времена па ћемо видети.

- - - - - - - - - -

Данас смо је и префарбали па сад изгледа мало лепше.

p1100105.jpg

p1100103.jpg

p1100104.jpg

Evo i ja ovih dana nadogradio moju.Sad su stranice duboke 110-115cm tako da bi trebala da nosi oko 14t pšenice. Danas da se stave lanci,ploče na srednje stubove i zameni jedno crevo pa može u žetvu.
fjdmhy.jpg
6ek9kz.jpg

Фино Диклофен.

И ми смо рачунали да би требало да стане 14 тона пшенице, али због лошег хектолитра стане око 13 тона.

imag1735.jpg

Ево, овде смо је баш напунили и било је 13.240 кг пшенице.

viewer.php
[/URL][/IMG]
viewer.php
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

Nije kamionska ali je zato ogromna D ,ova kad bude utrcala u neku baru :osmeh:

Nazad
Vrh