Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Ovi dana cu zvati da vidim sta kazu u ams-u.ovo mi je rekla jedna firma kod koje se redovno vrsio atest kamionskih prikolica,samo su mi rekli da je novi zakon i da ce biti nekih izmena najverovatnije,kao i cene,e sad ocel biti skuplje ili jeftinije to cemo da vidimo,mada cisto sumnjam kod nas nista ne pojeftinjuje.

Gde mogu da se nadju uslovi za atestiranje prikolice sa naletnim kocnicama? Da li moze da se atestira traktorski spediter?

Imam jedno pitanje, ako neko moze da mi pomogne. Kupio sam kaminsku prikolicu vojnu, i dobio sam sve papire od nje, pa me interesuje sta mi je potrebno da bih je registrovao na zelene tablice? Ima po jedne gume (samice). Jel ja moram atest raititi, ili sta? :bravo:

Pre neki dan bila prezentacija osiguranja, tu bili i saobraćajci da nam odgovore na neka pitanja, između ostalog je bilo i pitanje za preregistraciju kamionskih prikolica, a odgovor je bio da po novom zakonu nije dozvoljeno nikakvo prebacivanje kamionskih prikolica na traktorske!

Koje razlike su po mestima...a jedna drzava...strasno...mi nase 3 registrovali od sale...najveca muka je bila novac...750 E!

Ja zovem stalno auto moto savez i nikako da vec kazu ocel biti atesta ili nece,samo da zovem kroz koji dan..

Ja sam bio u petak da pitam za atest i odgovorili su mi da do daljeg neće vršiti atestiranje kamionskih prikolica jer čekaju da AGENCIJA ZA BEZ. SAOBRAĆAJA donese pravilnik, pa će onda po novom (strožijem kriterijumu) da vrše iste !!!

Da li moze traktor od 60 ks da vuce neku kamionku sa 13-14t tereta? MIslim po suvom da je vuce, ne kada su kise...

Probali smo sa IMT 558 i to je pacenje. Praznu je vukao samo tako, kada se napunila do pola vec mu je bilo malo tesko.

Sve zavisi i do težine prikolice.Ako si ti sa tvojim traktorom od 60ks recimo do sada vukao ukupno 15 tona onda ladno možeš vući kamionku od 4t i 11000kg u njoj.Garantijem da se po suvom putu i pogotovo asfaltu lakše vuku kamionke bez obzira na gume nego mnoge druge prikolice.Znači ti gledaj ukupnu kilažu za vuču i to upoređuj ,a ne da se bojiš kamionki.Ja sam sa mojim IMT 560 dve zmajeve osmotonke sa 12000kg robe.Slobodno mogu reći da garantujem da bi lakše vukao jednu kamionku sa tih 12000kg u njoj.

Kod mene je imt 560 vukao dve zmajevke sa 17 do 18t tereta 5 godina dok nisam kupio veci traktor ali po suvom i oko 13t je kipovano u njivi u hodu sa kombajnom a ostatak na putu, a po blatu se desavalo da na malu uzbrdicu nije mogao da izvuce zmajevku sa 6t tereta .
Sve zavisi od terena i tezine traktora.

Nazad
Vrh