Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

auuu,da nisam bolje pregledao sliku ne bih verovao da je to neko uradio
pa to ima otprilike 10 tona,sa cime to moze povuci po njivi?

200ks da ako je prazna, a za punu potrebno je mngo vise snage. A o vuci po blatu da ne pricam.

Je l' ima neko ko remontuje i prodaje kamionke, po istom principu kao zmajevke (stara sasija, nove stranice, gume, instalacija, zelene table)?

auuu,da nisam bolje pregledao sliku ne bih verovao da je to neko uradio
pa to ima otprilike 10 tona,sa cime to moze povuci po njivi?

To su neka dva brata napravila prikolicu i po brdima ju vuku bez problema s NH 240 ako se ne varam... Kao da ide bez ikakvih problema...
Mislim da je bilo govora o ugradnji hidromotora na ovaj prednji diferencijal od RABE, ali nije bilo potrebe.

Netko je za kopcanje pitao... Pa kopca se za veliki traktor na poteznicu podignutu do kraja, tj. poteznicu namjestis gdje ti pase i zakopcas ko i svaku drugu dvoosovinku...

MIRoslav. k@Po meni se ova velika prilica pomera na rudi gore dole kao i šleper na sedlu tako da nemože traktor ostati u zraku ako si na to mislio.

Dve kamionske prikolice danas prebacene atestom na zelene table...500 eurica-a dobijes dva listica...

Danas se raspitivao u vezi atesta i ljudi iz novog sada sto rade manje traze od somborcana,a ja na zalost pripadam somboru,razlika je u tome sto za NS vazi kilaza iz saobracajne,ne smeta cerada ako je na prikolici kao ni arnjevi dok SO traze d se skine cerada i arnjevi kao i da se meri prikolica ponovo.

Pa ista je kilometraza al kao ovo je njihov region,tako su podeljeni,ali da vec nisam skinuo ceradu zbog skracivanja i prepravljanja onda bi se jako mislio sta cu i kako.

Pa napiso sam gore post vec da nema veze s kilometrazom isti djavo 60km do sombora i 60 do novog sada,na sredini sam,kad mi taj iz novog sada reko zovi one to je njihov region,a to za cerade sam cuo kod nas da ne prolazi,dok kako su ostali pisali na forumu opusteno nema veze,al njima je radio novosadski,al opusteno sad isti mi djavo kad mi skinuta cerada,bolje da ne progledaje kroz prste sto se ostali stvari tice pa ce se onda odma sve odraditi pa sam miran.

dsc05578n.jpg

Evo prinove :)

2500 KM, 3 t masa, nosivost 5 tona, drveni pod, cerada čitava, duga 6.1 m, široka 2.4 m, gume nisu baš najbolje, kočnice također, aluminijske stranice, marka ITAS....

Nazad
Vrh