Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

tela je u pravo, bez obzira na vasu napaljenost:osmeh:
mislim da ce ovi uvoznici naduvati cene i nasih krsavela, pa ce mo komercijalke placati 3-4 000e, a kiperke 5-6 000e

Teško da će doći do tog scenarija.Neće svako kupiti kamionsku prikolicu jer je nema sa čime ni gde vući.

Po 5.5 tona teske,stane po 13 i 14.5 tona u njih...da nema njih,prevoz u sezoni ne bi bio moguc,morao bih nekog platiti da vozi +
Koce nenormalno,bolje od zmajevki, gume kada se natovare stoje kao kada su prazne prikolice.
29zq83k.jpg

Palika, nisu trilex felne. Pogledaj snimak pa ces videti kakva je prikolica. Celu jesen sam vukao nju, najvise smo natovarili neto 12440kg kukuruza sa nekih 16% vlage a kad je imala pomocnice samo jednom sam je prevukao od drugara do vage i bruto (prikolica i kukuruz sa oko 20% vlage) je iznosio nepunih 20 tona. Prikolica je teska nesto malo preko 4 tone.

Bubu identicnu prikolicu ima rodjak...kada smo krunili prosle godine,posluzio sam se sa njom,napunio je skoro punu,i imala je 11900 kg zrna...a moglo je jos stati blize tvojoj cifri-kako si resio stranice,posto su aluminiumske,pa hoce da se izviju?on je po dva lanca vezivao u gornji i donji kraj stranice.

Samo malo bolje pogledaj snimak ponovo. Jednostavno smo kacili spanere za sasiju spram sredine stranica i normalno stezali. Montaza i demontaza spanera traje par minuta ali je prost sistem i nisu potrebne nikakve prepravke. Meni je prosek bio oko 12 tona znaci bilo je od 11.5 do tih skoro 12.5 tona. Tovario sam toliko zato sto su lenije bile prilicno dobre pa nije bilo curenja inace je u knap bilo tovareno.

ove su sve kipe, a ima i za 3200e, a mogli smo kupiti i onu ferari za 3000e, a bilo je i za 5000e 2komada, a bilo je i za 1000e komad pre neku godinu kad je bila mala potraznja...

Pa standardne BWP osovine kao kod mene sa balonkama, spoljna mera je 2350 mm, a kamionke su standardno 2450-2500 mm širine, tako da je to to, jedino ako si ti gledao stari tip gde idu felne sa prstenom, onda su to drukčije osovine. Traži novi tip, kao kod poluprikolica (šleperke), za njih imaš i alu-felne :osmeh:.

Kad si vec spomenio.... Zar ne moze vazdusno vesanje sa prikolice da se skopca na traktor? Znam da je bilo reci o tom pre stranicu dve ali mislim da se ti petre72 nisi izjasnio onda. Aj' sad ako hoces.

Pozdrav 1'''1

---------- Poruka napisana u 09:26 ---------- Prethodna poruka je at 09:24 ----------

pOZDRAV IMA U NOVOST OGLASIMA ALUMINIUMSKA SA CERADOM TRAZE 1800 EVRA DALI JE VEC NEKO ZVAO VEZI TOGA

---------- Poruka napisana u 09:29 ---------- Prethodna poruka je at 09:26 ----------

Izvinjavam se zbog slova,nesto me tastatura zezala !

Tako sam ja u Kikindi našao troosovinku kiper u odličnom stanju.Tri puta se čuo sa gazdom i on mi nahvalio prikolicu samo tako.Meni jeftino bilo 2000evra ali ajde otišao da vidim.On nije ni došao nego poslao majku.Prikolica nije ni za na kilo.Na kraju mi ta žena plakala i žalila se na sina kako je celokupnu očevu prevozničku firmu rasprodao i razvukao.

Nazad
Vrh