Ti si tražio "nadžuganu" azotom a to nije dobro, procenat prijema takve sadnice je manji. Naravno da azot znači bujnost ali ne znači jaču sadnicu već naprotiv slabiju jer je naviknuta na puno azota i to je opšte poznata stvar. Onda si krenuo da se izvlačiš kačenjem slika dvogodišnjih jabuka, tako će da izgleda svaka dvogodišnja jabuka, džugana azotom u prvoj godini ili ne.
I ni to nije ništa novo, sađenje dvogodišnje sadnice sa dosta grana naravno da znači raniju rodnost, tačno godinu dana raniju.
Kako bi ti to od štapića preko dva metra džuganog azotom došao do pune rodnosti u trećoj godini i šta smatraš punom rodnošću, koliko kila, koja voćna vrsta, na kojoj podlozi kalemljena?
Ponoviću za raniju rodnost ti treba dvogodišnja sadnica, kalemljena na višegodišnji koren tj podlogu, grančicom uzetom sa stabla koje je što starije tj u punoj je rodnosti. I ti to znaš. I to mi svi znamo. Tako da nemoj da mi govoriš da lupam i nemoj stalno provlačiti kroz teme neki senzacionalizam oko nekih "novih" dostignuća koja ćeš ti da patentiraš nije nego, šta bi sa svim tim tvojim idejama i zasadima, posadi li šta za ove dve godine kako pričaš te ovo te ono? Gde su rezultati?
Ne kažem da ja sam ja bog, da sam seljak u pozitivnom smislu, ali molim te te priče ostavi za vikendaše kojima deliš pamet preko PP i društvenih mreža i koji te hvale a ne razlikuju lozu od dunje da im daš ubran list da pogledaju.
Opet, ne kažem da nemaš pojma, znaš ti dosta toga, verovatno i više od mene, ali stalno imaš neke sumnjive izjave u kojima provlačiš nešto novo i spektakularno.