Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hvala na odgovoru. Ali to na pup, sam probao više puta i nikad potrefio (ili potrevio) , odnosno nikad mi se nije primilo...prošle godine nisam ni probao...
Sutra ili narednih dana , ostala mi je još par aronija na glogu i nekoliko jabuka i završiću ovu sezonu...posle ostaje prebrojavanje uspelih...
Da , moram konačno probati kesten na ceru....samo da ne zaboravim.
Ako se tvoje pitanje odnosilo na visoko kalemljenje kajsije čipovanjem budnim pupoljkom - to nisam radio ali verovatno ću pokušati jer mi se nije primilo kasno kalemljenje na engleski spoj na podlozi za koju pretpostavljam da je crvena ranka. Grančice su već bile procvetale - stvarno je bilo prekasno.
Ono što sam radio i što je uspelo je kalemljenje kajsije na migavac - izdanak velike kajsije u blizini - kalemljenje je rađeno na spavajući pupoljak čipovanjem prošle jeseni. Visina spojnog mesta 40-80cm 3 komada.
http://poljoinfo.com/showthread.php...oj-radinosti&p=1121580&viewfull=1#post1121580
http://poljoinfo.com/showthread.php?182-Kalemljenje-vo%C4%87aka-u-ku%C4%87noj-radinosti&p=1126310&viewfull=1#post1126310
Pripremam još nekoliko podloga tako što im skidam lastare sa strane i ostavljam jedan najviši da podloga poraste a kasnije ću da ih pinciram da se udebljaju. To ću kalemiti kad dostignu mogućnost da se kaleme (kad se udebljaju) ili na kraju leta.
Naše kolege sa foruma predlažu da se za migavac-džanariku više koriste podloge dobijene iz semena nego da se uzimaju izdanci (kolega Sloba je pisao da se u njegovom kraju uzimaju i izdanci ali ovo nije potvrđeno).
Za podloge se mogu uzimati i izdanci starih sorti šljiva koje su se ranije koristile (kolega Radašin je o tome pisao i treba da nam potvrdi da li je tako uradio).
Rastu mi desetak migavca iz koštice pa će možda i da porastu do jeseni jer već sada imaju oko 30-ak cm ali videćemo.... Ako dostignu mogućnost kalemljenja eto radosti...