Oktopod, to je i meni bilo na umu pa sam iz tog razloga pitao.
Ne znam koliko moze kalem grana sama da potera, ali verujem da je to zeleni pupoljak i mozda malo da se otvori, a sve pre toga je uspesan prijem.
Treba mi mala pomoc! Napravio sam neki mini rasadnik i kalemio, na polovini su zeleni pupoljci, a druga polovina jos miruje. Podloge zasadjene na jesen i u februaru su krenule i tek kada sam bio siguran da biljka zivi, kalemio sam.
Sada me interesuje sta dalje, tj. kako da im pomognem, cime da djubrim i kada. Ako ne padne kisa sledeca dva dana, obavezno cu zaliti i posuti slavol koji mi je ostao. Inace sam pokosenu travu stavio oko biljaka, a verovatno cu izmedju postojeca 3 reda staviti crnu foliju. Sve okalemljene tresnje, visnje, jabuke, kruske su za mene i za poklon, nije mi bitno da to nesto izgleda, samo da pomognem u prezivljavanju. Podloge su divlja tresnja, jabuka, kruska, dunjja 29, m106.
Jedan kalem koji je jako brzo krenuo i bio mi je sumnjiv, napreduje po meni neverovatno. Iz panja divlje tresnje, poteralo je par mladica od godinu dana, kalemio sam neku krupnu visnju, plemka krenula posle 4, 5 dana, a posle 15, 20 dana:
Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk