I ja se pitam da li da sada nešto kalemim ili da sačekam da prođe taj minus krajem prve nedelje marta (ako ga bude)? Nabavio sam danas neke plemke od trešanja - drugar mi narezao grančice a podlege nemam. Video sam 'tu blizu' da ima nekih divljih trešanja pa ako su prerasle onda ću na njih na licu mesta. Ako ima nekih koje se mogu navaditi biće još bolje. Samo se setih one priče od našeg kolege forumaša što reče da je kalem sveto drvo i da nije u redu da ga stavljaš na uvrtinu.....
Nešto sam i probao i to napolje i plašim se da će to da izmrzne ako naiđe mraz. Da li se ti kalemi-pupoljci mogu nečim zaštiti ili da ih pustim pa šta im Bog da? Treba nam savet od naših iskusnih kalemara.
Šta ti je čovek - kakvo je to biće - znam da u voćnjaku više nemam mesta za trešnje al meni se kalemi i na kraju ako se primi nisam siguran šta ću sa sadnicama. Opet razmišljam to je plemka naći će put do plemenite osobe....
Hvala
Nešto sam i probao i to napolje i plašim se da će to da izmrzne ako naiđe mraz. Da li se ti kalemi-pupoljci mogu nečim zaštiti ili da ih pustim pa šta im Bog da? Treba nam savet od naših iskusnih kalemara.
Šta ti je čovek - kakvo je to biće - znam da u voćnjaku više nemam mesta za trešnje al meni se kalemi i na kraju ako se primi nisam siguran šta ću sa sadnicama. Opet razmišljam to je plemka naći će put do plemenite osobe....
Hvala