Kako vi istovarate kukuruz u klipu ??

Зоран

Član
Učlanjen(a)
1 Feb 2015
Poruka
290
Lokacija
Пивнице
[video=youtube_share;SM2-NHP-xNw]http://youtu.be/SM2-NHP-xNw[/video]
Овако је био истовар код мене. Приколица је била празна за 25 мин.

- - - - - - - - - -

Док сам пребацивао снимке са телефона на рачунар избрисани су ми сви снимци са меморијске картице. Може ли се то некако поправити (вратити)?
 

Tomo VS

Novajlija
Učlanjen(a)
30 Nov 2011
Poruka
3.098
Lokacija
vrbas
Jeli ovo takozvani sto za istovar?Mi smo tako nesto hteli da pravimo ali smo onda u Omoljici za 450evra kupili istovarnu traku i sada nju koristimo mnogo dobra stvar napravili i mali elevator koji ide u komusaljku i radnik i ja sami istovarim i utovarimo u cardake 8-10kj klipa.Od 45-60 min nam treba za zmajevku sve zavisi od kondicije nas dva odnosno od mene.
 

Farmer II

Član
Učlanjen(a)
7 Mar 2009
Poruka
4.721
Lokacija
Vrsac
Da li ima neko tu liniju za istovar sa ugradjenim malim levatorom na njoj?
Da li bi mogao da slika ?
 

brankovic

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2011
Poruka
4.108
Lokacija
Grabovac
Ja sam imao napravljen manji elevator od 4-4,5 m duzine sa manjim košem i njega sam postavljao ispred krunjaca.Bukvalno svaka komiljka (cokanj) je upadala u njega.Imao sam tada i veliki elevator,ali mi nije odgovarao,bio je viši sa vecim košem pa nisam mogao da ga uskladim sa krunjacem(Poljostroj) a ovaj mali bas bio zgodan za manevrisanje.
 

dusanboss

Član
Učlanjen(a)
17 Jun 2014
Poruka
265
Lokacija
Veliki Gaj
Ja istovaram elevatorom i lopatama za sneg. Iskipuje se pomalo... dva čoveka ... jedna čas ode prikolica. Čak je brzina elevatora ograničavajući faktor tako da moramo malo da usporim sa bacanjem.
Sećam se ranije ručno dok smo bacali. 5 osoba i ja nosim korpe. Nekako se uvek zadesi da ovi što brže utovaraju stanu na krajeve tako da ja nahebem :). I to kad se krene nikad kraja. Onaj levator se dere i levati me u mozak ... berač nije ljuštio, ljuske više nago kukuruza. Oni svaki klip olljušte, onda ja moram i da pokupim ljuske da ih upalim (dok se utvara). Strašno ! Verujem da mi je lakše i sam sa lopatom nego onako sa još 5-6 ljudi.
 
Vrh