E ovako je pocelo sticanje nase imovine,imam 35 godina od kako znam za sebe radim poljoprivredu,oceva majka na cijem smo imanju je ostala sa svojih 36 godina,ostala sa 4 djece i sa 5 hektara obradivog zemljista.Sa tih 5 hektara je fakultetski obrazovala 3 djece,a 4-to jeste moj otac on je ostao da se bavi poljoprivredom.Otac u periodu 1970-ti godina imao je dubravin spediter od 1.5 tonu i kobilu.Vremenom je kupio kamion TAMIC i traktor IMT 533,sadili smo 1 hektar povrca koje je vozio Sarajevo,Zenicu,Vinkovci,Vukovar,a ostalo kukuruz i psenicu.Vremenom je kupio osnovne prikljucke za obradu zemljista.Taman kada je krenulo kako treba doslo je pusto rato koje nas je unazadilo 20 godina.Poslije rata smo nastavili bavljenjem poljoprivrede.Od rata pa do sada smo kupili jos 3 hektara zemlje i 15 hektara radimo u zakup.Od mehanizacije smo nabavili:4 prikolice,presu za sijeno,dva kombajna za psenicu (ZMAJ 133 i ZMAJ 142),berac (ZMAJ 223),dva traktora (IMT 539 i IMT 577),roto drljaca (Pegoraro),sijacicu za kukuruz (OLT OSIJEK),sijacicu za psenicu (NORDSTEN),rotacionu kosacicu (LELY),dva pluga,sjetvospremac,grablje,prskalicu idt.Od 25 hektara zemlje koje radimo,na 4 hektara sijemo povrce,a ostalo zitarice(kukuruz,psenicu,soju,jecam) i djetelinu.Drzimo 20 grla stoke,vrsimo usluge,radimo od jutra do sutra svi u kuci.
KO RADI NE BOJI SE GLADI
.....