Kako sačuvati proizvode i imovinu od lopova

Drugari molio bih preporuku za neku OK wi fi kameru treba mi za ovce
Isto mi treba pojacivac wifi signala cuo sam da je bolja opcija da ide lan kabl do njega tipa 50-60m od kuce pa onda pojacivac
Nije bas izvodljivo vuce kabl celih 80m nazad u dubinu dvorista
Stvarno se ne razumem u te stvari
Hvala

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Icsee, узео сам неколико ви фи камера као сијалица и 360° са две камере. Хвата сигнал у свињцу и по дворишту 30 + метара од куће. Користим мобилни интернет.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Wifi repeater iliti pojacivac samo reemituje uhvacen wifi signal pa sad ako nije bas blizu prvobitnog izvora signala, on prenosi oslabljen signal koji dalje slabi kako ga dalje emituje. Sa svakom preprekom i dodavanjem uredjaja - slabija veza. Ta opcija sa lan kabelom ti je sigurno najbolja ali je ruzna, sreca je sto lan (utp) kablovi nisu nesto glomazni, debeli i teski a ni skupi.
Treca opcija su kamere sa slotom za sim karticom pa da uzmes neku karticu sa sto vise interneta.
Cetvrta je da razvuces kabel skroz do kraja. Lan kabel ne bi trebalo da ima gubitke do 100m duzine

Ја сам прошле године покрио двориште видео надзором, слична ситуација. Прво сам купио Imilab EC5, послије xiaomi CW400. Ова друга има нешто бољу резолуцију и доста боље препознавање покрета. Без проблема се могу прочитати регистарске ознаке на ауту, а уредно препознаје и кад протрче мачка, лисица или куне. Углавном, може се подешавати осјетљивост и зона у којој треба детектовати покрете. Окреће се 350 степени хоризонтално и око 90 вертикално, можеш подесити да прати покрет кад неко уђе у захват или да се стално окреће по претходно задатом обрасцу.
Кад примјети неку промјену шаље обавјештење на телефон, можеш и уживо пратити шта се дешава, а има и двосмјерну аудио комуникацију.

Што се тиче појачавача сигнала користим xiaomi AC1200.

Око 30 метара од куће, монтиран на зид гараже. Кад сам бирао локацију забодем појачавач у продужни и пратим гдје има најјачи сигнал (има лампица плаве боје кад је задовољавајући и наранџасто кад је слабији). Иако сам очекивао значајан пад брзине, уопште нема губитка. Чак кад тестирам преко телефона измјерим већу брзину него кад је закачен на рутер од телекома. Углавном ради посао овако без каблова, а има опцију и да се закачи мрежни кабл од куће до појачавача или од појачавача до камере. Претпостављам да би можда та варијанта била повољнија јер је по помоћним објектима увијек лакше развлачити каблове, шака обујмица и ударај.

Ovako nešto i ja imam xiaomi pojačivač i kamera od 30e sa temu rade odlično.pojačivač mi je nekih 20m od kuće i tu hvata odličan signal i može ga produžiti do 70-80m pod uslovim da nema između prepreka jel sa svakom preprekom domet se drastično smanjuje.

Moja preporuka ti je : Da nekupuješ jeftino . Razvučeš utp kabal neki kvalitetniji 100 metara , nećeš imati nikakav gubitak, kupiš tp link ima ih sa većim dometom . Poručiš duo kameru sa dva objektiva jedan fiksni drugi se rotira ili patrolira zadanu maršutu. Ja koristim IMOU kruzer duo 10 MP. Imaš aplikaciju za mobilni Ili više mobilnih istovremeno, tj možeš na bilo šta što je android operativni sistem. Imam NVR snimač TV box i tri telefona istovremeno . Na kameri u podešavanju podesiš koji deo hoćeš da ti čuva i javlja ako se desi pokret , postoji javljanje da je prošlo vozilo da je prošao čovek i animal . Većinom kamere mogu da snimaju do mesec dana ako u nju unaciš mikro karticu i tako možeš da vratiš snimke od 14 do 40 dana unazad a to zavisi od kvaliteta snimka dali je SD HD UHD 4K . Znači svaki pokret koi podesiš na osetljivost ,tebi pošalje sliku i poruku na telefon , podešavanja su velika

То свакако. Има јефтиних камера које послуже да се прати стање у објектима за стоку и не излази се свако мало кад се треба отелити крава и слично. Ту и нека од 20€ ради посао, али ако је питање безбједности онда треба ићи на провјерено.

Што колега помену камере са два сочива, то је исто јаки добра ствар. Са једне позиције покрију се два угла, а нису значајно скупље.

За пар дана ћу вјероватно узети једну шаомијеву CW500 да тестирам па ћу написати утиске у односу на старији модел.

Drugari molio bih preporuku za neku OK wi fi kameru treba mi za ovce
Isto mi treba pojacivac wifi signala cuo sam da je bolja opcija da ide lan kabl do njega tipa 50-60m od kuce pa onda pojacivac
Nije bas izvodljivo vuce kabl celih 80m nazad u dubinu dvorista
Stvarno se ne razumem u te stvari
Hvala

Jel ti treba samo da nadgledaš ili da se sačuvaš od ovih što pozajmljuju.Ako je ovo prvo bilo koja WIFi završava posao, ako je i bezbednost uključena onda samo kabl, jer wifi kamere ugasi običan aparatić od 500din na Aliju.

Što se tiče "pojačavača signala", nije ti to srećno rešenje,jer on samo šalje dalje signal koji hvata iz rutera ništa se tu ne pojačava,već koji signal uhvati taj šalje dalje i kvalitet toga opada kako se povećava daljina.Meni je klinac preko kabla iz "glavnog" rutera povezao drugi ruter kao accsess point I onda imam wifi u svakom ćošku dvorišta, a baca i gde ne treba (kod komšija).I to ti je jedino srećno rešenje što se tiče WIFi.Isto tako gledaj ako uzimaš te kamere da rade na 2.4GHz jer je jači signal nego 5GHz,stvari po kući koji rade na Wifi kači na 5GHz, a ove daleko i napolju na 2,4GHz.

Kabal ukopaš pa u bužir i nema zime, najjeftinija i najbolja opcija.

Код мене у селу једино главну трафо станицу да искључе, каблови под земљом. Овакав систем би могао неколико сати да одржава упс или акумулатор са претварачем.

Jel ti treba samo da nadgledaš ili da se sačuvaš od ovih što pozajmljuju.Ako je ovo prvo bilo koja WIFi završava posao, ako je i bezbednost uključena onda samo kabl, jer wifi kamere ugasi običan aparatić od 500din na Aliju.

Što se tiče "pojačavača signala", nije ti to srećno rešenje,jer on samo šalje dalje signal koji hvata iz rutera ništa se tu ne pojačava,već koji signal uhvati taj šalje dalje i kvalitet toga opada kako se povećava daljina.Meni je klinac preko kabla iz "glavnog" rutera povezao drugi ruter kao accsess point I onda imam wifi u svakom ćošku dvorišta, a baca i gde ne treba (kod komšija).I to ti je jedino srećno rešenje što se tiče WIFi.Isto tako gledaj ako uzimaš te kamere da rade na 2.4GHz jer je jači signal nego 5GHz,stvari po kući koji rade na Wifi kači na 5GHz, a ove daleko i napolju na 2,4GHz.

Kabal ukopaš pa u bužir i nema zime, najjeftinija i najbolja opcija.
Da isto bih taj UTP ili LAN kabl vukao do pojacivaca 30_40m od rutera
Kamere mi trebaju zbog nadgledanja zivotinja,sto se lopova tice znaju me a i Blagoje besprekorno radi posao (BULL MASTIF) a i sve kuce oko mene imaju video nadzor,

Kabl i AP nesto od grandstrem.Zavisi da li je sa spolja ili za unutra.

Sa grandstrem AP pokrijes celo dvoriste.
Za kamere nisam upucen, znam za neke koje su dobre ali i skupe.

Ja imam kamere povezane sa UTP ili LAN kako tko zove , mislim da je jeftiniji kabel i od koaksijalnog. Preko istog kabla kamere dobijaju i napajanje.

Ako hoces da nadgledas vani i vaznije ti je nocu nadgledanje , gledaj kamere kose su bolje nocu , sto je kamera bola/skupla neces imati lazne alarme ili ako snimas samo ce ti oznaciti dijelove gdje se nesto desavalo na sticenom prostoru.

Takode ako nocu nasgledas ako nemas neko ulicno svietlo ili ne zelis da se vide obicne svijetiljke moras da nabavis jedan ili vise infra crvenih reflektora , jeftiniji 860nm se vide sa 2-3 metra kao neko slabo crveno skiljenje dok 940nm se ne vidi ni sa nekoliko cm , njega vidi samo kamera.

Recimo razlika kamera od prije 3 godine sa aliexpresa.

No name sa LAN kabelom od 60E-80E , ok , ima zvuk, veliku rezoluciju , nocu se vidi dobro , ali je nocu sporija od skupljih , ali je jebu nocni leptiri , kojekakvi insekti, idu na toplotu i IR svijetlo , ukljucuju je, takodje magla je ukljucuje ,zivotinje ,psi ,macke ,lisice,jezevi ,sove itd.

Recimo hikvision sa ali expresa od 150E je vec ozbiljna stvarcica , danju slika bolja od sonijevih boljih kamkordera od prije 10-tak godina, pri slaboj svijetlosti jos drzi sliku u boji , nocu osjetljivija brza na pokrete , ne ukljucuju je nocni leptiri ,magla ,kisa itd nema zvuka, ukljucuju je zivotinje, psi, macke ,pacovi,kune ,tvorovi, jezevi ,zecevi,lisice valjda citav cetveronozni zivotinjski svijet.

hikvision kamera od 200E na aliexpresu je ubica, ne ukljucuju je psi macke sove itd. ukljucuje ju samo covjek , takodje moze da prepoznaje tablice na automobilu , podize kapiju na odredjene registarske oznake, slika je i nocu odlicna , takodje prepoznaje da li stiti samo ako covjek odlazi ili dolazi ili oboje, ili prolazak samo kroz odredjeni prostor , recimo ako snima ulicu taj dio se moze iskljuciti itd.

Mozes ju ukljuciti na alarm , ne ukljucuje bez veze i vise od tri godine se przi na suncu, kisne , pada snijeg na nju i radi top, rade sve , jedna od ovih najjeftinijih je pocela ako su velike vremenske promjene da malo zamagljuje , ima kondenzaciju ali kad nocu upali IR opet se osusi , nije vise hermeticki zatvorena.

Imas raznih kamera hikvison jedne od najboljih imaju tehnologiju night vision i acu sense , osjetljive na IR , noc, dok color vu su osjetljive na obicno svijetlo rade i nocu ali imaju bolju kvalitetu na normalnom svijetlu.

Takodje sto je leca manji broj, ima siri ugao snimanja i slika je manja , veci broj, uzi kut snimanja ali vidi bolje dalje. Ima i motorizovanih ali skuplje.

Najvaznije za nocno nadgledanje je barem kod boljih da ima sto veci opticki senzor unutra, 1 1/2 je veci od 1 1/8 itd. sto veci senzor vise svijetla hvata , uostalom kao i nocne zivotinje sto imaju velike oci.

Ok ima razlicitih kamera , ali koji wi fi extender uzeti da ga povezem lan kablom za ruter? Da moze da dobaci 35-40m na otvorenom?
i koji uredjaj uzeti da snima 5-6 kamera tipa hard disk ili? Meni je dovoljno 48-72h da imam snimak unazad.
hvala

У ви фи камере можеш да убациш меморијске картице, може доста да стане. Може и регистрација на сајт па на облак. Нема потребе за хардвером. За ~12 000 динара имаш ресивер и неколико камера, мислим да може и више од недељу дана, зависи од резолуције, да ли стално снима или само кад се активира, онда може и месецима са траје.

Ok ima razlicitih kamera , ali koji wi fi extender uzeti da ga povezem lan kablom za ruter? Da moze da dobaci 35-40m na otvorenom?
Vratiš 8 postova unazad i sve ti je lepo objašnjeno . Plus što svaku wifi kameru možeš i žičano da povežeš sa ruterom i tako izbegneš ometače wifi signala

Nazad
Vrh