Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kad ti neko udje u kucu i u dvoriste nikako nije isto, ni po slovu zakona, a ni sto se tice bezbednosti.Kod provale u kucu imas elemenata za samoodbranu jer je zatvoren prostor, dok u dvoristu toga nema.Pa cak i tada taj institut nuzne samoodbrane je debilan, jer na tebe treba da deluje ista sila kojom uzvracas u prevodu neko treba da puca na tebe da bi ti mogao da pucas na njega.Tako da sta god uradio uvek prekoracis nuznu samoodbranu.Pogotovo ovo kako su Madjari definisali, ako je naoruzan i tu je cela poenta u tome ako, a kad ti neko provali u kucu poslednej na sta pomislis je dal je ovaj naoruzan ili ne.Stvar je jednostavna , nemoj da diraš MOJU sijalicu i ne boj se za život. Skroz jednostavno.
Onaj ko provali u moju kuću je samim tim činom predstavio svoje namjere a to shvatam kao ugrožavanje mojeg života i mojih ukućuna , opet je stvar jednostavna , nemoj da provaljuješ u MOJU kuću i ne boj se za život.
Šta si ti u ovom pisaniju hteo da kažeš?Zato sto svako moze da te izreseta, ako se oseti ugrozenim.Imaju Ameri brdo takvih slucajeva gde se verbalni konflikt zavrsi potezanjem oruzija.Jer definisi ti granicu gde treba da se poteze oruzije, a gde ne.
Onda ako je lopov naoruzan, pa cista glupost i cigla moze da bude "oruzije" i lopov tom istom ciglom moze da te ubije.Ili ce da bude rupa pa da se ostavi izbor ako nosi vatreno oruzije.Pa onda razmisljal dal za pojasom ima pistolj ili ne.I opet na sudu prolazis glatko, jer mozes da kazes ucinilo mi se da je naoruzan.
Neko dodje da ti ukrade sijalicu ti ga izresetas, dakle moze glava da ode za cas i svakome ako neko tako proceni.Klizav je to teren i to bas klizav.
A jos veca je glupost da kuci cuvas pistolj za "samoodbranu", pa tako i svinjac sklon rusenju moze da bude povod za resetanje, zakon tipa "majmun seo u tenk".
Lepo je kolega Kis napisao da sa budalom ne vredi raspravljatiAha sad sam i lopov
Pa imaš određene kvalitete i zastupaš stavove KAO da si lopov. Ili se u najmanju ruku boriš za njihovu legalizaciju.Aha sad sam i lopov