@dačabgd, -IED- (
improvised explosive device) je resenje za tebe
Imas na YT dosta linkova za 'ne smrtonosne' varijante... Uglavnom ukopane na nekoliko mesta i najjeftinije varijante su svakako potezne, mada sada ima i ovih sa senzorima pokreta, itd... A moje omiljene su ove punjene komprimovanim vazduhom ili sa Co2 i u kombinacijim sa nekim prahom

A ako bas hoces da ih isprepadas, odes u prodavnicu "Arsenal" i kupi 'Widowmaker' petarde pa ukombinuj sa prahom ili kad si vec u Arsenalu, za hiljadu novaca mozes da kupis 5kg kuglica za AirSoft i njih da ukombinujes sa petardom tako da dobiju malo i po nogama (a za one koji ce reci da ce da im izbiju oko, NECE, testirao sam)
Ni moje dvoriste nije ogradjeno (donekle) a ja sam vise postavljao zbog kerova lutalica koji izgaze tamo po basti sve zivo...
A mozes i kod kineza da pazaris one stvarcice sa konfetama pa da napravis ovo: (
https://www.youtube.com/watch?v=52Y7EznlB3k )
I meni su pre nekoliko godina sredili staklo na kolima, pa posto nisu hteli da priznaju koje, kasnije su jaaako zazalili

No, ako je tebi draze da dajes 80 ili vise evra od toga da zastitis sebe i imanje. I ako ce neko da me osudi zbog ovoga sto sam napisao, koliko god banalno bilo to sto smo i mi svi radili, ono je moje/tvoje vlasnistvo, ne celog komsiluka... A sto kolega Bojcetic kaze, sve je stvar osnovnog vaspitanja, a na zalost, danas ga u velikoj meri skoro i nema...