Hvala svima na podršci, napisao sam šta mi se dogodilo da se to nekome od ostalih članova ili uopšte ljudi koji čitaju ovaj Forum ne dogodi...
Bilo kakva sumnja u nešto, da primetite bilo kakvu promenu stanja u vašoj okolini, treba da Vas podstakne da razmišljate o svemu, u negativnom smislu, jer i službenik policije kome sam podneo prijavu kaže da se ovo nije moglo dogoditi a da neko iz sela ne bude umešan, u vidu logističke podrške...
Naša posla, reći će neko...Za lopova će se uvek naći kod nas opravdanje zbog čega krade, a pošten čovek ne sme, kada se nađe u situaciji da mora da brani svoju imovinu ili život, ne sme da reaguje, ili bude i kažnjen zbog "prekomerne i neadekvatne upotrebe sile".
Verujte da ako ikada saznam ko mi je ovo uradio, neću ni pomisliti da o tome obavestim nadležne, čekaću i planiraću, i vratiću im na najgori mogući način koji mi bude pao na pamet, makar mi za to trebalo i vremena i para i živaca, živeću za to da se osvetim, jer mogu za mene da kažu svakakve stvari, laži,istinu ružne, lepe itd. ali mi niko ne može reći da sam LAŽOV ili LOPOV, čak i kada hoću nešto da slažem, više se pravim gluv i nevešt ili prećutim istinu nego da lažem...Tako sam vaspitavan...
Više puta sam na ovom Forumu pisao kako sam počeo da se bavim poljoprivredom, od zapata koza, to rasprodao i štedeo, pa kupio steonu junicu. Ona mi prvo oteli muško, a naredne godine žensko, to žensko odranim i u jednom sam trenutku imao čak 4 krave, uz ogroman utrošak vremena i truda, verujte da mi nije žao para, pare dođu i odu, ali kako da povratim goveda?Sve su mi bile, sve što imam, traktor, jutro zemlje, konja, prihod od njih mi je dao.
Naučio sam ih svemu i svačemu, mogu čak i da ih jašem, papke sam im sekao bez bilo čije pomoći, toliko su mi verovale...
Čak i da dobijem pare od bilo koga,osiguranje (mada ove godine, ko da me Đavo savetovao, nisam produžio osiguranje) ili u vidu finansijske pomoći, kako da povratim ta pametna stvorenja?
Baš ta živa bića, pa naposletku i vreme, trud, tu genetiku od 15 godina?
Ne znam šta da Vam više kažem, hvala svima još jedared i pamet u glavu, ne dozvolite da se nađete u mojoj koži i u takvoj situaciji...
Što se Vaših predloga tiče,a u vezi pomoći meni, kako god budete našli za shodno, a da to ne remeti Vaše trenutne planove o razvitku Vaših Familija i Poljoprivrednih Gazdistava, svaka pomoć će mi biti dobrodošla...
Slike goveda imate u delu Foruma Govedarstvo, slikao sam ih proletos kako se vuku sa pašnjaka kuću, veoma site i zadovoljne...
Trenutno idem po selima i nadničarim, stigao sam kući oko 18:00, pa otišao da namirim konja, živim sa majkom a ona ne sme da mu prilazi, baci mu sena sa udaljenosti ali vode ne, pa sam ga napojio, malopre se istuširao, bio je paklen dan, pa rekoh da upalim komp i vidim ima li interesenata za Fijaker u Oglasima...
Plan mi je da sakupim nešto novaca do jeseni i da kupim neko veće žensko tele ili junicu,steonu ili ne, ali da bar bude nalik ovime koje su mi oduzete, neću makar kakvo, samo da se kaže da imam krave u štali, pošto sena imam, planirano je za tri krave, telad i konja, slame sam navukao prošle godine pun senik, računam da ima oko 600 bala, prodaću i deo toga, imam i nekakav Fijaker u restauraciji, pa sam i njega stavio u Oglase, pa koliko sakupim para...