Kako povećati natalitet u Srbiji?!

„Али пре тога да покажете ултразвук и да (потенцијална мајка) чује откуцаје срца, па нека се одлучи. Имате данас и 4Д, па нека се одлучи (…) Нико никоме неће никакво право да ускрати, једино што хоћемо је да покушамо да замолимо људе да разумеју колико су деца потребна“

U svetlu ovih subvencija za rađanje nezapaženo prolazi ova mera.

*

Zamislite curetak od svojih dvadesetak godina koja je začela sa svojim vršnjakom, neželjeno, igraju se deca.

Sama intervencija je neprijatna i bolna, a nosi i određene zdravstvene rizike, naravno.

Psihički jako opterećujuća u konzervativnom i patrijarhalnom društvu kakvo je naše seosko društvo, a ni urbano nije dalje odmaklo.

"Šta će reći selo ako se za to sazna, kako će se udati, niko je više neće hteti, žigom srama i podsmeha je žigosana, kurvetina, ko zna čije je, od kakve je majke nije ni čudo, ... "

Da li uz sve to nevoljnica treba da prođe i gore citiranu psihičku torturu ?

*

Zamislite zrelu, udatu i roditeljski ostvarenu ženu kojoj se desi neželjeno začeće.

Ni ona ni suprug nisu baš voljni da se ona podvrgne medicinskoj intervenciji, ali ybg svesni su da baš nikako nisu u mogućnosti gledati još jedna gladna usta.

Da li uz sve to nevoljnica treba da prođe i opisanu psihičku torturu ?

*

Zamislite seljačku kći koja je otišla za poslom iz sela u veliki grad i koja je odrasla na jasno izrečenom ili prećutno podrazumevanom: "U kuću mi s kopiletom ne dolazi !"

Da li je nevoljnica zaslužila da prođe gore pomenutu psihičku torturu ?

*

Zamislite.

Zamislite kćer, sestru, bratanicu, komšinicu, kumče... Sebe !!!

Zamislite pa se izjasnite...

Poslednja izmena:
Jeste tesko presuditi ali :Sex nije IGRA tako treba vaspitavati decu ne samo devojcice{ i ja imam jednu} drugo abortus je UBISTVO rodjenog deteta i tako treba posmatrati situaciju,mi se neslazemo na forumu po mnogim stvarima ali da li resavamo probleme ubistvima?

Poslednja izmena:
A da li mučenjem, psihičkom torturom, počinioca tog eventualnog ubista nešto rešavamo ?

Da li to u 21. veku hoćemo da uvedemo princip taliona iz vremena Hamurabija, oko za oko, zub za zub ?

Da li to hoćemo da se odreknemo civilizacijskog dostignuća da smisao kazne za počinjeno nedelo nije odmazda, već resocijalizacija i pretnja potencijalnim izvršiocima istog nedela ?

Da li se u sekularnom društvu, kao što je srpsko, sme i može uvoditi religijska dogma u pozitivno pravo ?

Da li to hoćemo da napravimo pravoslavnu džamahiriju ?

Jel se to vraćamo u vreme: jednog sina daj Bogu, jednog Caru, a jednog možeš zadržati za sebe ?

Da li iko od prisutnih nazire šta se iza brda valja ?

To je jednostavna matematička priča. Svakoga dana nas je 107 manje, Albanaca na KiM 41 više, a onih u Albaniji u plusu je 23. Ovo su podaci koji ne znam kome ne mogu jasno da odslikaju stanje u kome se nalazimo. A nije uvek bilo tako. Na svakodnevnom nivou, nas je za jedan avion manje, a Albanaca je za skoro jedan autobus više.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...-Sta-ce-nam-drzava-ako-u-njoj-nema-ko-da-zivi

Ako se traži da srpski nacionalni korpus zalegne iza nacionalističke (otvoreno šovinističke) ideje, pa mi to makar i prećitno prihvatili, smemo li na to primoravati i druge nacionalne zajednice koje čine savremeno srpsko društvo ?

Da nam ne bude đavo kriv kad nas do koske omrznu i postanu otvoreno neprijateljski raspoloženi ?

Da to možda ne bude pojačan pritisak na emigraciju svih koji to mogu na bilo kakav način učiniti, jer se ovde sprema neki obračun sa etničkom zajednicom sa juga Balkana ?

Dakle hajde da se slozimo dragi kolega da nam brod tone .E ako smo se slozili to znaci da moramo da zapusimo rupu pa makar i nasim gacama iako ce nam se videti gole guzice.Jako nas zabole dal ce nas voleti ili nece {vecina nas nebi volela i ako bi im dali sve sto imamo} Albanci i ostali nasi jelte prijatelji.A za 21 vek tek bi mogli da se divanimo jer moje misljenje je da civilizacija neide unapred {da se razvije i napreduje do neslucenih visina i mentalnog razvoja} nego nazaduje i sad su ljudi gori nego ranije.

A šta je problem da se ima dece i za vojsku i za državu i za crkvu a i za njivu? Pa dok smo rađali po petoro nikad ratnika i popova i činovnika nije nedostajalo a takva smo sita i rešeta prolazili. I ostajalo je i za njivu i za kuću. Pa i Rusi su napravili da im raste broj rođenih a i oni su okruženi sa svih strana prijateljima kao i mi.
Na ovoj ledini što smo je ogradili pasu naše ovce a uskoro neće se naći ni čobana ni za ovce a ni da popravlja ogradu.
Da se prvo napune sela sa decom pa onda da se odlučuje da li ćemo i šta ćemo da budemo. Ali ne ova sela oko velikih gradova nego sela na granicama gde nikog nema, gde sve zarasta u korov, gde se samo guje kote i ništa drugo. A po gradovima se gužvaju i rade stvari i proizvode koji bi mogli da se proizvode i u tim selima.
Ne treba razmišljati isuviše daleko. Treba napraviti sistem da mladi sposobni školovani i majstori imaju posao i krov nad glavom da sela imaju sve što im treba za normalan život da se na pijedastal postavi porodica, majka i trudnica, da se pomogne porodica sa više dece, da se nemilosrdno kažnjavaju privatnici pogotovo domaći koji ne poštuju prava porodice, majke i trudnice....

Jer doći će dani gde ćeš Srbina sa fenjerom da tražiš po mrkloj noći a nigde Srbina biti neće.

MISLIM DA JE OVO MALO OZBILJNIJE OD PRETHODNOG POSTA IAKO JE I PRETHODNI POST IMAO JASNU PORUKU ALI SE PRELETELO PREKO NJEGA

A šta je problem da se ima dece i za vojsku i za državu i za crkvu a i za njivu? Pa dok smo rađali po petoro nikad ratnika i popova i činovnika nije nedostajalo a takva smo sita i rešeta prolazili. I ostajalo je i za njivu i za kuću. Pa i Rusi su napravili da im raste broj rođenih a i oni su okruženi sa svih strana prijateljima kao i mi.
Na ovoj ledini što smo je ogradili pasu naše ovce a uskoro neće se naći ni čobana ni za ovce a ni da popravlja ogradu.
Da se prvo napune sela sa decom pa onda da se odlučuje da li ćemo i šta ćemo da budemo. Ali ne ova sela oko velikih gradova nego sela na granicama gde nikog nema, gde sve zarasta u korov, gde se samo guje kote i ništa drugo. A po gradovima se gužvaju i rade stvari i proizvode koji bi mogli da se proizvode i u tim selima.
Ne treba razmišljati isuviše daleko. Treba napraviti sistem da mladi sposobni školovani i majstori imaju posao i krov nad glavom da sela imaju sve što im treba za normalan život da se na pijedastal postavi porodica, majka i trudnica, da se pomogne porodica sa više dece, da se nemilosrdno kažnjavaju privatnici pogotovo domaći koji ne poštuju prava porodice, majke i trudnice....

Jer doći će dani gde ćeš Srbina sa fenjerom da tražiš po mrkloj noći a nigde Srbina biti neće.

Velika je razlika između nas i Rusije, oni znaju svoj pravac i cilj i njihov predsednik osim što priča i radi,a naš samo priča,a od priče se ne živi.
Danas mi priča čovek radi u pošti i kaže u Subotici raspisan konkurs za 30 poštara,niko se nije prijavio,što bi rekao jedan član "jel treba dalje".

Зашто цигани имају пуно деце а тешка су сиротиња. закључак се сам намеће они су скинули малер и зато момци нађите циганчицу и скините малер да вас крене да бабе шетају децу а не керове То је мој добронамерни савет а ништа некошта а може да буде сладак

- - - - - - - - - -

друшво што је богатије мање је деце то је чињеница а то се не поклапа са оним што се овде пише па немци имају мањи наталитет од срба како то а бангладеш много већи

"Зашто цигани имају пуно деце"
Zato što dobiju dečiji dodatak,pa nešto od opštine,pa nešto od države,pa malo socijalne pomoći,pa dodatak za velikobrojnu porodicu,itd,itd...........
pa kad sve sabereš dobiju duplo ili troduplo više love nego što supruga i ja zaradjujemo zajedno.A od tih para neverujem da deca vide i 1%.
Već smo .........ganska država,a za 20 god.belog čoveka nećeš moć videti:ppozdrav:

Mi još ne priznajemo da smo sirotinja...o tome se radi...
Treba se država otvoriti, na način:
Za prvo sto hiljada...
Za drugo dvesta hiljada...
Za treće četristo hiljada...
I tako dalje...
Naravno i ove trenutne ...po toliko i toliko za deset godina i sl. što se predlaže ovih dana ..dečiji dodaci svima i za svako dete...
I da vidite kako bi svaka druga bila ko 93-ća
E sad, pitanje da li država ima para???
Ali ako za izvesno vreme hoćemo uopšte IMATI državu...mora se naći para...

[FONT=&quot]Kako se cela jedna generacija posleratnih preduzetnika priprema za odlazak u penziju, više od petine kompanija u porodičnom vlasništvu moraće do 2022. biti prodato ili ugašeno, pokazuje istraživanje banke KfW.[/FONT]
[FONT=&quot]Naime, u tim kompanijama vlasnici nemaju dece kojoj bi ostavili kompaniju ili su naslednici premladi, prenosi Poslovni dnevnik.

Sve ovo je rezultat je to niske stope nataliteta koja je u Nemačkoj prisutna još od sedamdesetih godina. Samo u iduće dve godine 100.000 preduzetnika namerava da ode u penziju, a da još nisu rešili pitanje naslednika.[/FONT]

- - - - - - - - - -

[h=1]Nemci u problemu: Kome da ostavimo firme?[/h][FONT=&quot]U idućih pet godina 840.000 malih i srednjih nemačkih kompanija u porodičnom vlasništvu suočiće se sa pitanjem ko će naslediti posa[/FONT]

U predhodnom spotu se isticu osobine naseg naroda pa se istice LENJOST,SAMOZIVOST ne zele da se muce ni oko koga narcisoizam preovladava a ima i dosta naroda koji imaju probleme druge prirode.Sve u svemu NOVAC svakako da mnogo znaci u ovim teskim vremenima ali je po svim stavkama na zadnjem mestu kada je u pitanju stvaranje potomstva a koce da preovlada na ovim prostorima za 50 godina sto kaze nas narod KUJ CE DA NAS PREPISA pa onaj ko bude radio i zeleo i voleo i stvarao STA SMO POSEJALI TO CEMO DA ZNJEMO

osobine naseg naroda pa se istice LENJOST,SAMOZIVOST ne zele da se muce ni oko koga narcisoizam preovladava
Пре свега тога је низак интелектуални ниво или просто речено г л у п о с т. Некоме је то од рођења а великом броју циљано испран мозак пинковизијама и осталим глуповизијама.
На жалост то је глобални тренд.

U Nemacku bar stize emigracija pa poboljsava strukturu stanovnistva.Kod nas je ta struktura ocajna,Tu je nas glavni problem.Sve je vise starih ljudi,natalitet nizak,a mladi se i iseljavaju.Sledeci popis stanovnistva je katasrofa u najavi:

https://www.danas.rs/ekonomija/emigracija-iz-srbije-dobila-galopirajuci-trend/

AV su verovatno javili da je vec za 20-30 godina Srbija kao drzava matematicki neodrziva.

Ove mere drzave treba prosiriti i na one koji vec imaju 3+ dece.Ovako je,po nasem ustaljenom obicaju,nepravedno.

Imam utisak da se srpsko drzavno rukovodstvo plasi vojne invazije na jug Srbije na region siri od tzv. Presevske doline.Kadri Veselji kao veoma vest strateg,sef obavestajno-konspirativnih struktura Albanaca,gotovo javno zagovara operaciju tipa Oluje kojom bi se to vec polu ispraznjeno podrucje ocistilo,i time otvorio preko potreban zivotni prostor za mlado albansko stanovnistvo.
U tom smislu Albanci ne zele konacno resenje pitanja Kosova,jer im zamrznut konflikt odgovara dok ne formiraju,opreme i obuce vojsku sposobnu za izvodenje ofanzivnih operacija.Ocigledno je da i do sada nisu gubili vreme.Jedinice ROSU koje smo juce gledali deluju opremljeno i obuceno.To vise nije neefikasna teroristicka OVK koju su srpske snage bezbednosti potukle do nogu bez obzira na njihov teren i stanovnistvo.

Svaka cast albancima...ja se njima divim..Ljudi imaju prvo muda a zatim cilj kome teze i koji ce ubrzo ostvarit sto se tice Srbije a potom ce se lagano okrenut Makedoniji.
Ako je ovo previse politicki nek neko obrise...

ZA JEVTU IZ UZICA Dragi Jevto drzavno rukovotstvo se plasi samo za svoju fotelju i nista drugo a sto se tice reci INVAZIJA rec je teska i podseca na 1941 godinu i pogresno si se izrazio jer nikakve invazije nece biti jer ovo je 21 vek i niko nece nikome nista da otme a Albanci kupuju nekretnine masovno po juznoj Srbiji i placaju ljudi kavaljerski galantno i sve regularno kupuju po Vranju cak i Nisu i mozda si na to mislio kada si rekao invaziju a mislim da kupuju i po Beogradu a nasi ljudi vole po tradiciji da prodaju svoju dedovinu pa posle kukaju kada se pare potrose, i na Kosovu su placali nekretnine skuplje nego u Dubaiu ali su dobili od Amerikanaca najozracenije podrucje na kugli zemaljskoj tako da su svi ovi narodi sa ovih prostora pukli zesce neko manje neko vise ali su svi u totalnom haosu a ovo se sada malo baca akcenat na eventualne sukobe da narod skrene misli sa ove RAZVALJENE I BEZIZLAZNE EKONOMSKA SITUACIJE I CEMERA I BEDE pa da bi bio zahvalan na kraju poglavici sto je sprecio incident vecih razmera MIROTVORAC ali narod ce ispratiti 2 dnevnik i sam zakljuciti gde je istina

@mornar

Invazija u smislu kopnene operacije poput SAD u Iraku.
Ako im je sve manje poreskih obveznika i podanika,odose i oni i fotelje....
Valjda se secate sudbine Milosevica.Onaj ko izgubi rat snosi posledice.Ne bi oni sukob,ali je u interesu Albanaca da prosire svoj zivotni prostor.

Smederevo 105 000 stanovnika-Urosevac 101 000 stanovnika

Dece rodjeno u Smederevu u prosloj godini 868,u Urosevcu 1561.

Prirastaj u Smederevu u minusu za 588 u Urosevcu plus 1020.

Prosecna starost u Srbiji 43 godine,na Kosovu 30 godina.

Nazad
Vrh