Kako povećati natalitet u Srbiji?!

Ja nisam ovaj već imam svoje ime i prezime i da se nešto dogovorimo.Može da se piše o svemu ali psovanje i ostalo slično nećemo upotrebljavati ovde.

Ja nisam ovaj već imam svoje ime i prezime i da se nešto dogovorimo.Može da se piše o svemu ali psovanje i ostalo slično nećemo upotrebljavati ovde.

Nisam mislio na vas naravno , rec ovaj se odnosi na moj komentar u celini .

E ovaj ce te sigurno brisati :haha:

Albanci su nas q pobedili :sjasi:

Da su sada nekim slucajem ukljuceni u politicki zivot Srbije bilo bi ih u skupstini 80-tak .

Sad zamislite nase politiicare , podeljeni , posvadjani , te ovo te ono a albanci svi u jednoj koloni jedinstveni .

Dabogda da iz njihovih redova ne bi bio i premijer .

Dodje coveku da se dobro zamisli u cijem je interesu dalje svojatanje kosova :sta:

Samo sam se nadovezao na vasu prepisku sa drugim clanom

YT1RDI
И ови администратори ме нервирају! Таман се спремим да одговорим на неки пост а он ишчезне.

Matic
YT1RDI nije ništa brisano niti premeštano tako da je problem neke druge tehničke prirode.

Jedino ovako posmatrano moj komentr ima smisla .

Ako sam ipak nekoga uvredio ovim putem se izvinjavam .

Inace slazem se da ovo nije mesto za psovanje ( pa makar to bila i vlast u pitanju )

Najveća stvar je ovde da svi znamo šta nije dobro i znamo da imamo problem. Ovde se treba pisati o tome kako neko vidi rešenje. Dajte konkretne primere kako bi to trebalo da izgleda. Napisao sam onomad kako bi po meni selo trebalo da izgleda i da funkcioniše. Opleo sam po crkvi koja bi trebalo da bude vodilja jer država je teritorija na kojoj žive i druga naša braća i Mađari i Muslimani i Albanci. Nisu nama drugi krivi što se mi kao narod smanjujemo i posustajemo. Nije nas niko drugi pobedio do nas samih.
Nama treba unutrašnje pročišćenje, da se sami opametimo i pokrenemo napred. To prvo mora da krene od naroda a posle toga će predstavnici to da guraju. Ali pre svega toga treba imati plan i viziju. Prvo unutar države a posle i u odnosu na velike sile.
Treba shvatiti da smo kao narod manji od prosečnog grada u nekim zemljama i da nas niko ne zarezuje jer smo neverovatno nebitni velikim carstvima. Od te spoznaje da smo nula treba krenuti. I treba znati da nas niko i nikada neće podržati ovakve kakvi smo sada. Ni zapad ni Rusija. Koriste našu glupost i neznanje da bi se tukli sve udarajući šamare nama.
Nama trebaju ljudi koji će raditi u našu korist kao što su radili Tesla i Pupin. Treba školovati mlade koji će biti ugledni Srbi u svetu i odatle raditi za našu stvar. Danas kad mlad čovek ode i ne pomišlja da se vrati a tek da bude Srbin u inostranstvu.

dakle:

Da se uradi projekat:

jedno selo
jedan dobar put
jedan učitelj na par sela osmogodišnja škola
vaspitačice i zabavište za decu gde bi deca bila obavezna da ga pohađaju i gde bi se od malih nogu učili pravim vrednostima
jedan električar
jedan vodoinstalater
jedan dimnjičar
četiri vatrogasca
četiri policajca
jedan šumar
jedan poljočuvar
jedan veterinar
jedan doktor, jedna sestra, ambulanta sa vozilom za hitne slučajeve,
u opštini dobra bolnica sa dobrim porodilštem gde se trudnice neće tretirati kao krave već da se edukuju i pripremaju za prirodan porođaj što je uslov za više porođaja uz najsavremenije metode pomoći pri porođaju...
i svi oni da imaju prosečnu platu i državni stan u selu ili državnu kuću u kojoj će živeti a ako imaju četvoro dece da dobiju nadoknadu od crkvenog fonda.
Sva sela da dobiju struju i gde je moguće vodovod....
Reformisati sudstvo i vratiti sudije u opštine, povećati broj sudija i uvesti sistem pravde i rešiti decenijska suđenja....
Da se državni činovnici mogu slati na rad u sela gde bi bili korisni a ako odbiju onda da izgube beneficije.
Jedna otkupna stanica koja bi otkupljivala višak proizvoda gde bi domaća proizvodnja imala prednost u odnosu na subvencionisani strani uvoz. Lanac povezanih zadruga gde bi se tačno znalo šta i kako bi trebalo da se sadi i seje u sledećoj sezoni gde bi se garantovala proizvodna cena sa profitom sa obaveznim otkupom proizvoda koji su proizvedeni po normama zaštite. Kupovina domaćih proizvoda.

Napraviti crkveni fond u koji će svi Srbi u svetu i u Srbiji ulagati deo svojih primanja koliko ko može a ipak da bude obavezan. Taj novac treba prosleđivati porodicama koje imaju četvoro i više dece ili po sistemu koji je predložio kolega YT1RDI s tim da se iz tog fonda uplaćuje i u penziono i gde je već potrebno.
Takve porodice da imaju prednost u drštvu i pri zapošljavanju i pri raznim konkursima.

Napraviti obrazovni sistem i klimu u društvu gde će se poštovati prave vrednosti, red, rad, disciplina, bez veličanja kurvi i lopova....

Za dilere droge i uvesti Duertov sistem a narkomane lečiti u radnim kampovima....
Lopove slati u rudnike i na društveno koristan rad da rade dok ne odrade i ono što su pokrali i vreme provedeno u zatvoru.

Kolega YT1RDI ima dobar program za poreze ali zbog složene situacije oko stečenih benificija koje se garantuju ostalim građanima ove zemlje to bi se moglo sprovesti kroz neki crkveni fond ili neki drugi fond koji bi bio finansiran od svih Srba u rasejanju i iz Srbije.

Dakle napišite predloge kako vidite da bi trebalo da se napravi sistem po kojem će srpski narod opstati.

Miloica nema potrebe za izvinjavanjem.Nisam dobro protumačio citirano(ko radi taj i greši).Pišite slobodno a bez upotrebe psovki a ako ipak treba da se ubaci neka psovka mogu njeni inicijali i napred. :ppozdrav:

I treba znati da nas niko i nikada neće podržati ovakve kakvi smo sada. Ni zapad ni Rusija. Koriste našu glupost i neznanje da bi se tukli sve udarajući šamare nama.
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Upravo sada ide neka emisija na pinku i vodi se debata o tome kako je prirodni prirastaj u Srbiji - 5%

Zali se novinarka kako ona recimo dobije nalog da ustane u 3 ( ujutru ) i otputuje negde gde bi trebalo da snima neku reportazu .

Znate li vi kako je to , kaze , kad nemate kome da ostavite dete ( samohrana majka ) , kad tom istom detetu treba da

obezbedite osnovne uslove za zivot a pri tome placate kiriju usluge info-stana i sl .

Znaci , jos jedan uzrok negativnog prirodnog prirastaja je i veeliki broj razvoda .

Samo kod mene u ulazu ( zgrada ) od 12 stanova ima 5 porodica koje su se raskantale .

A to koliko smo mali ( sto rece VUXSD ) govori podatak da je recimo prirodni prirastaj samo u Pakistanu 3.5M god ,

sto znaci da za dve godine oni RODE jednu Srbiju pa vi vidite . . .

Kolega YT1RDI ima dobar program za poreze ali zbog složene situacije oko stečenih benificija koje se garantuju ostalim građanima ove zemlje to bi se moglo sprovesti kroz neki crkveni fond ili neki drugi fond koji bi bio finansiran od svih Srba u rasejanju i iz Srbije.

Dakle napišite predloge kako vidite da bi trebalo da se napravi sistem po kojem će srpski narod opstati.

Da nasi popovi nisu postali evroslavci,moglo bi se nesto odraditi preko crkve,ovako je sva prilika da bi fond bio pokraden a akcija za duze vremena ugasena.

Drzava treba da brine o povecanju standarda gradjana ,a ne o tome koliko ce ko da ima dece.Sad niko majci sa detetom nece da ustupi mesto u redu u socijalnom,a radno mesto moze da sanja ako ga vec nema.Ti nepregledni redovi sa kojima se suocavaju roditelji sa malom decom su po meni najteza stvar u odgajanju dece.

.........A to koliko smo mali ( sto rece VUXSD ) govori podatak da je recimo prirodni prirastaj samo u Pakistanu 3.5M god ,

sto znaci da za dve godine oni RODE jednu Srbiju pa vi vidite . . .
Pa da, namnoze se pa im onda nije dobar zivot u Pakistanu pa pravac Evropa hteli bi Nemackim standardom da zive.
Normalni ljudi prave toliko dece koliko mogu da prehrane,skoluju , pa i u zivotinjskom svetu je tako. To samo ljudske populacije koje ne razmisljaju glavom nego **greška em dozvoljavaju sebi puno dece i onda traze druge vidove resavanja svog socijalnog problema.
Dakle sve zavisi od budjelara !!!!

Гледајте РТС1, 9 деце.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Uvijek je bilo seobe naroda u područja gdje se bolje živi. Teško se krene a još teže zaustavlja. Previše je problema na ovim prostorima na koje ljudi ne žele trošiti svoje vrijeme a na mnogo njih ne mogu ni uticati. Lakše je otići a oni koji ostaju a imaju volje da se izbore za pristojan život, moraće da se promjene.
Prije svega moramo izliječiti ekonomiju od korupcije, pljačke i lijenosti. To može vlast. Zato kad glasamo trebamo birati one koji imaju dobar ekonomski program a manje su bitne zastave i osjećaj pripadnosti naciji. Svaka privredna grana očekuje subvencije. Dobro je dobiti neke pare ali ovaj način subvencija nije dobar. Previše je zloupotreba i proizvodnje lijenosti.
Dobro bi bilo da se subvencije uplaćuju u fond za određenu oblast i sa njima interveniše da se održi cijena proizvoda u toj oblasti proizvodnje. Cijena bi bila zagarantovana i proizvođač bi se mogao opredijeliti za period i količinu proizvodnje. Tako dobijena sigurnost će omogućiti razvoj a smanjiti pritisak na budžet. Znači cijena ne može biti ni veća ni manja od utvrđene na recimo 10 godina a ljudi će da naprave računicu mogu li to raditi ili ne.
Već se priča, a kod nas i uvode, o naknadama za rođenje djeteta. To je dobro ali i to treba pratiti ekonomija. Do sad smo samo plaćali školovanje a ako ne zadržimo tu djecu plaćamo sve od rođenja i samo rođenje pa sve dok ne odu. Ako se plaća rođenje treba uvesti obavezno pohađanje kursa ili obuke za majke (roditelje) a u svrhu da se obuče za ispravan odgoj djece. Svi mi odgajamo djecu ali niko nije išao u školu da nauči tako važan posao. Bio bi promašaj da se plaća za rađanje djece neodgovornim roditeljima.
Uvesti porez na samački život ali samo onima u gradu. U gradu ima dovoljno mogućnosti da se ljudi sretnu, vjenčaju i odgajaju djecu. Ako to ne žele onda kroz taj porez trebaju da pomognu zajednici da ima dovoljan broj članova koji će i njima obezbijediti takav život. Te pare usmeriti na područje koja ostaju bez stanovništva da se zaustavi iseljavanje a poveća rađanje.

nas narod brzo zaboravi pogledaj statistiku ko je ginuou ratovima sve mladici i golobrada deca dok su podguzne muve sa cinovima izasle iz rata sa jos vecim cinovima i platama i firmama itd . Ej bre Srbine kad ces da se opametis koliko smo dali mladosti u zadnjih 200 godina i opet smo spali da budemo pasaluk i sad bi vi opet tamo nekoj budali da date svoju decu e ja moju nedam a vi kako hocete . Da pravite decu u tri smene necete da nadoknadite koliko su nasi vlastodrzi odneli u smrt a koliko osakatili

Коме се не свиђа у овој држави, како год да нам је, нек пакује кофере и иде тамо где му је боље. Ја другу државу немам нити ми треба, мада би одређен део људи у овој држави на стубове качио.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

nas narod brzo zaboravi pogledaj statistiku ko je ginuou ratovima sve mladici i golobrada deca dok su podguzne muve sa cinovima izasle iz rata sa jos vecim cinovima i platama i firmama itd . Ej bre Srbine kad ces da se opametis koliko smo dali mladosti u zadnjih 200 godina i opet smo spali da budemo pasaluk i sad bi vi opet tamo nekoj budali da date svoju decu e ja moju nedam a vi kako hocete . Da pravite decu u tri smene necete da nadoknadite koliko su nasi vlastodrzi odneli u smrt a koliko osakatili
Gde god da odes mozda ce ta drzava prvo tvoju decu poslati negde da ratuju pa cak i protiv matice Srbije. Dali ces joj biti lojalan ili ces se onda vratiti u Srbiju ili ces pobeci u neku trecu zemlju?

aj saberemo koliko je poginulo i stradalo onih koji su otisli u inostrasnstvo osim ako nisu dobrovoljno dosli da ratuju ili su ratovali za te zemlje u koje su otisli ne budite deca, Uvodjenjem vojnok roka dajete nasim vladarima besplatnu vojsku i stvarate im iluziju da su mocni a sobzirom koliko vole vlast sta ih briga da nas uvuku u rat. Ovako nema vojske nesto malo placenika i to je to. Ako ja moje dete uputim u zivot i vaspitam ga i dam mu svoj primer kao da zivi i razmislja bas ce ga godinu dan u vojsci napraviti covekom

Moje dete pa moje dete. Pa normalno da svako voli svoje dete. U zivotu moze svasta da se desi. Moze da ostane kuci pa da NEDAJ BOZE nasrada u saobracajci ili izazove saobracajku pa odlezi par godina. Niko, ili bar ogromna vecina ne trazi da se vrati vojni rok da bi se ratovalo nego da bi se od dece napravili bolji i zdraviji ljudi. Zdraviji i u fizickom i u mentalnom smislu, koji ce godinu dana razmisljati bez tate i mame i malo vise misliti o drugim stvarima. Bez debelog dzeparca, droge, brzih kola, izlazaka do pet ujutro, postovanja necije reci drugarstva na neki drugi nacin. Jos ako ima devojku koja ga saceka do kraja roka eto ti srece, svadbe, krstenja radosti. Ziveli.

Nazalost Srbiju su uvek kroz istoriju napadali drugi a mi nikada nikoga i nismo mi krivi sto nas je Nemacka napala 3 puta i sto su Turci ovde bili mnogo dugo i sto nas je Amerika gadjala osiromasenim uranijumom niti smo to i sa cim izazvali ali na takvom smo polozaju strateski i netreba traziti krivce ni u kom drugom nego u ovim agresorima koji su zeleli da im budemo kolonija.Posto to nikada nije moglo da se dogodi putem oruzja SADA SMO KOLONIJA PUTEM MMFa I NASIH PREDSTAVNIKA KOJI RADE ZA NJIH nema potrebe vise za ratovima ceo region zajedno sa svim nasim komsijama je pretvoren u kolonije finim i mirnim putem samo sto sada ne radi bic kao u srednjem veku nego se smejes kao u MC DONALDSU i radis za 200 eura svi namireni i sve ovcice na broju a sto se tice odlaska na zapad ZARADE SE VELIKI NOVCI I SREDI ZIVOT ALI NOSTALGIJA NIKAD JEDNOM STRANAC UVEK STRANAC

Nazalost Srbiju su uvek kroz istoriju napadali drugi a mi nikada nikoga i nismo mi krivi sto nas je Nemacka napala 3 puta i sto su Turci ovde bili mnogo dugo i sto nas je Amerika gadjala osiromasenim uranijumom niti smo to i sa cim izazvali ali na takvom smo polozaju strateski i netreba traziti krivce ni u kom drugom nego u ovim agresorima koji su zeleli da im budemo kolonija.Posto to nikada nije moglo da se dogodi putem oruzja SADA SMO KOLONIJA PUTEM MMFa I NASIH PREDSTAVNIKA KOJI RADE ZA NJIH nema potrebe vise za ratovima ceo region zajedno sa svim nasim komsijama je pretvoren u kolonije finim i mirnim putem samo sto sada ne radi bic kao u srednjem veku nego se smejes kao u MC DONALDSU i radis za 200 eura svi namireni i sve ovcice na broju a sto se tice odlaska na zapad ZARADE SE VELIKI NOVCI I SREDI ZIVOT ALI NOSTALGIJA NIKAD JEDNOM STRANAC UVEK STRANAC
Tako je, izaslo je iz mode ono zaposedanje teritorija oruzanim silama, danas se drugacije bitke igraju!!

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

I sta bi sa natalitetom?
Nista,samo mlatite praznu slamu....
Trudnicama i porodiljama koje rade u javnom sektoru nece biti povecanja plata od 10 %,zbog zakonskih peripetija.

Trudnicko kasni za isplatu 4 meseca....

Srbija je zbog tih ratova dobila oko pola miliona prognanih sa svojih ognjista dobila je popunu stanovnistva da nije bilo tog egzodusa kakvo bi tek stanje bilo. Najveci problem je sto mi taj narod nismo nikad prihvatili kao svoje smatrajuci ih dodjosima umoste da im obezbedimo egzistenciju ti ljudi su morali da se snalaze tako da je vecina zapalila iz ove zemlje. Usustini mi smo nadrljali sve srpske zemlje smo ispraznili u poslednji pet vekova a to je bio najbrzi i najbolji nacin za popunu teritorije mladim i sposobnim stanovnistvom. Danas se cilja na povecanju nataliteta broja dece a glavna borba treba da bude da se zaustavi odliv mladog stanovnistva iz zemlje koje je sposobno da radi i da radja pa tek onda ostalo, mi vise nemamo odakle da povucemo odnosno da doselimo narod Kraina je prazna Kosovo je prazno mozemo samo crnce i albance da naseljavamo.Ja nerazumem ove moje drugare iz sela kad neko ode i napusti selo kazu nek ide bice vise za nas zemlje itd a nit kuceta nit maceta kome cemu.

Nazad
Vrh