Kaki

Semenke Kakija i Kaki u sobi

Zašto tražiš neko drugo seme, ako imaš lotus? 40 godina jedem kaki pa ne znam da li sam naišao na 1-2 semenke, lotus je osnova za kalemljenje.
sad ja ne razumem tvoje pitanje. Ja tražim semenje Kakija da bih ga posadi i potom kalemio na Lotus, a semenje Lotusa imam. Sad već imam i nekoliko mladih sadnica - dugo sam čekao da iznikne. Nego ne znam što Vas, sve koje interesuju sadnice, Dadoxxl nije uputio na svog prijatelja "Vojvodu" - ovo mu je Nik, možda najboljeg poznavaoca uzgoja Kakija i Aronije u Srbiji i čoveka koji uvek ima sadnice. Živi u blizini Leskovca ali može da Vam pošalje i poštom bilo gde u Srbiji. Možete i privatno da mu pišete na sinadinovicnenad@yahoo.com Nadam se da moderator nema ništa protiv ove adrese jer mnogi forumaši traže ovakvu informaciju a na forumima i jesmo zarad razmene adresa i saznanja. Ja sam svoje dve sadnice dobio iz Knjaževca i jednu posadio napolju - ta miruje (nadam se da je pregurala zimu kako treba, a drugu u sobi u saksiju i ta je do sada već olistala i isterala tri grančice od po petnaestak centimetara.
Hteo sam da priložim i sliku ali vidim da ne mogu dodavati atačmente - možda mi moderator objasni zašto - još uvek se ne snalazim najbolje.
 
Poslednja izmena od urednika:
Sad sam gledao moje kakije ili lotuse sta vec bili i na dva susve grane izmrzle i suve su a na trecem ima jedna najniza grana je ziva:sjasi:
 
Kupio sam na prolece kaki jabuku ali meni se sad po listovima cini da ovo nije kaki jabuka jel moze neko ko ima kaki da mi napise svoje misljenje jel ovo na slici kaki ili obicna jabuka.

 
@barajevo
ti posto imaas podlogu ne treba ti seme kakija vec kalem grancica kojom bi nakalemio tu tvoju podlogu , koliko je meni poznato to iz knjazevca sto se prodaje za par eura je podloga koju taj tip prodaje kao kaki ljudima koji neznaju sta hoce. nadam se da te nisam razocarao ovim. nadji nekog ko ima kaki i na leto kalemi na spavajuci pupoljak tu podlogu koju imas.
@misoo
neko ti uvalio obicnu jabuku,
 
Kaki se ne kalami na spavajući pupoljak,jer je prijem vrlo mali ili nikakav, nego se kalami u 4. mjesecu na budni pupoljak iz prethodne godine i to čip okulacijom.Pitajte Dadu xxl ili Nenada ili moju malenkost.
PS. Neko ti je uvalio običnu jabuku,a ako si platio 10 eura ,onda si popušio dosta:haha:
 
Pozdrav novog člana

SRDAČNO POZDRAVLJAM FORUMAŠE KOJI SU PISALI NA TEMU KAKIJA.MOJE PRVO ISKUSTVO VEZANO UZ POMENUTO VOČE POČINJE PROŠLE ZIME KADA SAM POJEO PRVI .ČITAJUČI VAŠE TEKSTOVE ,KUPIO SAM PRVA DVA STABLA I POSADIO IH .NA JESEN ŽELIM PRIPREMITI ZEMLJIŠTE NA IMANJU U OKOLICI ZAGREBA TE ZASADITI 500 STABALA. MOLIM SVE SUDIONIKE U OVOJ TEMI A NAROČITO Gorana B. KOJI ME ODUŠEVIO SVOJIM TEKSTOVIMA I VELIKIM POZNAVANJEM TOG VOĆA POMOČ.NAIME ŽELIO BI VEĆ TOKOM LJETA OSIGURATI SADNICE ZA NAREDNU GODINU .

Pisanje velikim slovima smatra se vikanjem na forumu i nije dozvoljeno pravilima.

---------- Poruka napisana 26-05-12 u 22:39 ---------- Prethodna poruka je 25-05-12 at 00:07 ----------

Sori ubuduće pričam tiho .
 
Poslednja izmena od urednika:
misoo83 Zao mi je ,prijatelju, ali ovo kaki -NIJE

Novom clanu KAKI, dobrodosao. Posaditi 500 komada kakija-nije macji kasalj.To je oko 1.5 Ha.Sto se tice pomoci-tu smo(zato smo na ovom forumu, da pomognemo jedni drugima) Ti pitaj sta te interesuje, a mi (bar ja) u ovakvim kisnim danima-imamo vremena za internet,pa ako znamo -odgovoricemo ti. Dali si odlucio koju ces sortu saditi. Za toliki broj, pametno bi bilo -na vreme rezervisati.
 
Poslednja izmena:
Hvala Gorane. Nisam deset dana bio u mogučnosti odgovoriti jer sam bio na otoku PAGU na montaži , i vidi slučajnosti u vrtu mog investitora stablo kakija starog četiri godine . Kroz tih 10 dana prati sam ciklus opadanja - odbacivanja viška ploda ,ko

---------- Poruka napisana u 18:42 ---------- Prethodna poruka je at 18:14 ----------

Hvala Gorane. Nisam deset dana bio u mogučnosti odgovoriti jer sam bio na otoku PAGU na montaži , i vidi slučajnosti u vrtu mog investitora stablo kakija starog četiri godine . Kroz tih 10 dana prati sam ciklus opadanja - odbacivanja viška ploda ,koje predivno iskustvo ,piti jutarnju kavu i promatrati sočne i tamne listove Kakija. pređimo na temu , na zemlji je trenutno ječam tako da će za dva mjeseca biti slobodna za obradu . Slovenci na moj upit za količine od 500 kom . nemogu dati ponudu do 10 mjeseca .ZAŠTO Makedonija ,prvo radi cijene ,drugo radi veeg povjerenja u proizvod sa naših prostora ,oko sanitarnih i carinskih propisa imam potrebna saznanja tako da me zanima cijena kod proizvođača te ju želim ugovoriti u narednih 2 mjeseca. Kod nas uvoze samo sortu Tipo .Čekam tvoj odgovor isugestiju ,ako imaš proizvođača poslat ću svoj gmail da mi pošalje ponudu.
 
imam 3 stabla kaki jabuke i stvarno krcato rode ,djelim ih rodbini i prijateljima i nama ostane,šta vi radite s njima,prerađujete li ih u neki proizvod tipa marmelada ,sok ili nešto drugo..., a imam neki komad zemlje di mogu zasadit malu plantažu , a mene zanima kakav je plasman i jel ide otkup te voćke,hvala???
 
Prema mojim saznanjima sav plod kakija u trgovačkim centrima je iz uvoza . Prodaja tih ograničenih količina kakija , da ih sada u punom rodu imamo 50 hektara nebi bio upitan . Mi u Hrvatskoj sigurno u narednih pet godina nećemo imati više od 20 hektara nasada kakija .Stoga nemoraš brinuti oko plasmana ,samo prioni sadnji . 
 
Danima očekujem da mi se javi Goran ili neko iz Makedonije sa preporukom rasadnika gdje mogu ugovoriti nabavu sadnica .
 
zasto kaki opada ove godine ovoliko,imam osjećaj da nece ostati ni jedna kako je krenilo,šta mu fali???
 
Eto odgovora na tvoje davno postavljeno pitanje: U Srbiji nigde ne mogu da se nabave proverene sadnice. Vec 2 meseca i ja se trudim da se snadjem van Srbije.
 
Ja sam nabavio 5 semenki,i bas su mi nikla dva kakija pre par dana,iznenadjujuce brzo rastu.


A nasao sam i extra sadnice,kostaju 1500din. ali vrede . Rasadnik Topalovic .
 
Stefane daj slike tog tvog kakija od topalovica da vidim kako izgleda i koliko je velik :)
 
Nemam slike,posadjen je u selu pre 2 meseca,slikacu kad odem pa cu da izbacim,inace je lepa sadnica oko 160cm i solidne debljine (da izvinete kao srednjak) :) uzeo sam tadi japansku krusku -kumoi,isto dobra sadnica.Ove male sadnice Kakija su mi ovde u saksijama,ako te zanima slika..?
 
Nazad
Vrh