Kajsija

Ja mislim da je bolje ići za jedno 10 dana, 2 sedmice pred branje (ako je išla redovna zaštita). Mnogo je veliki interval u ovakvim vremenskim uslovima skoro mesec dana (ako se samo sada tretira).
Ja sam 27.05. već jednom tretirao protiv truleži (tiofanat-metil), desetak dana pred berbu ću još jednom Akordom, verovatno (tebukonazol, karenca u kajsijama i breskvama 7 dana).
I da dodam, kada je ovakvo (ne)vreme, samo neki
"sistemični fungicid sa protektivnim, kurativnim i eradikativnim delovanjem".
 
Poslednja izmena:
Ja sam prskao 21.05 sa dionalom(stare zalihe), puno mi je da cekam jos 10 dana,narocito posle ovih silnih kisa. Kako za dalje najavljuju suvo i toplo vreme mislim da ce to biti dovoljno. Ako bas,, zapne" tu je i Teldor sa najmanjom karencom. Kao sto Radasin pise, ko se pridrzavao pravila i vremena prskanja, nemora se plasiti trulezi. Borba protiv nje je pocela sa prvim prskanjem u cvetanju.
 
 
Znacibi te dve ce fasovati? A bas mi zao, to mi iz prve ture. Vec se bila jedna osusila pre dve godine na isti nacin. Sitno lisce, pozutelo i polako pocelo da se susi. 5-6god im
 
Ma nemam pojma, ko će ga znati. Ove na slici su mislim 5. godina. Imam zasade od 3, 5, 7, 11, 20, 30 i 35 godina. Ove jeseni planiram da zasadim još nekih 70a.
Ove najstarije su prerodile, očekujem i do 100kg po stablu, jedna parcela gde su u 7. vegetaciji daće oko 50 kg po stablu, ove na slici, po mojoj proceni, oko 30. Teško je sada proceniti. Da smo živi i zdravi, videćemo.
 
Prijatelju, iznesite pored autoputa... ima Srbi sve da pokupuju sad kad krenu na more u Grčku.
 
Voce u piljarnicama dosta skupo, bice zanimljivo videti sta ce biti sa cenom kajsije. Trenutno 199,oo kod mene. Ni ostalo voce ne zaostaje, pogotovo tresnje od 250,oo.Povrce takodje skupo. Z
 
Јутрос прекинута берба због понуде 50,00.
Искористио прилику па завршио резидбу.
 
Kod nas cena jos manja 15-20 den to je vasih 30-40 dinari, i ja sam odustao od berbe. Na jesen smanjicu broj stabala za 50% skoro pa sigurno..
 
Ma koja, jel rana ili ove standardne?

Pitam jer sam mislio veceras ili sutra da oprskam protiv trulezi, karenca je 14 dana a ne znan kad ce stici.
Prema fejsbuk postovima, prosle godine sam brao na danasnji dan a pretprosle 7 jula, velika je razlika...inace tek mi stablo rane sazrelo pa sam kontao nece ove bar dve nedelje.
 
Nazad
Vrh