Kajsija

која је онда цветала? код мене су и нс и мађарска цветале.

qe8u5ydy.jpg

Kasniš Radašine :osmeh: Šalim se, jel to zaklopčanka, domaća...? 39ka cenim da ti je precvetala do sad, kod mene evo počinje da precvetava...

I ja bih rekao da je bolje uveče, tako preko noći biljka usvoji preparat, ovako ujutru ako prskamo poslužimo napitak u cvetu pčelama...nismo ih okupali jer možda još nisu izletele ali smo im ostavili pićence otrovno :)

Pcele ovih dana budu aktivne negde do 15-15.30,tako da nemora mnogo kasno,a bolje je uvece jer preko noci se preparat osusi i ujutru je mnogo manje stetan za pcele.

Kako su ti to oprašivači ako ne cvetaju u isto vreme kada i sorta koju oprašuju?

Kod mene nije jos otvoreno 10% cvetova pa mi treba savet da li da prskam ili da jos cekam.Meni se ne ceka jer javljaju za vikend vetar i kisu a u toku sledece nedelje dosta jak vetar.Sta mogu izgubiti ako poprskam ranije,nece mi se ukazati ovako idealno vreme za prskanje.I sta je bolje prvo horusom ili signumom.

Ma cvetanje je toliko nejednako da ne zna čovek šta radi, evo gledam kod mene sad domaću, na jednom stablu izbacila 20ak cvetova, na nekim granama beli baloni, na nekima ništa, većina stabala u principu samo se roze pa ti aj prskaj samo 5 grana jednog stabla...

Bolje je prvo chorusom. Ja sam u sličnoj "fazi" kao ti, sačekaću posle vikenda jer je bolje u roku 48 sati posle kiše nego pre kiše, pošto temperature nisu tako visoke, taman će danas sutra biti, dovoljno da nadam se poteraju malo da se otvore i izjednače pupoljci.

Prvo bi bilo bolje chorusom, ali to je moje mišljenje ne i iskustvo.

Jedno pitanje,sadnice kajsije koje sam zasadio u jesen su pocele da prave balone i da cvetaju,a ja im jos nisam odsekao vrhove(ono prekratio novozasadjenu sadnicu),pa me sad zanima sta mi savetujete da uradim,?Je l' nije kasno da ih orezem sad i pored toga sto su cvetale?

Ja redovno režem kajsiju posle cvetanja i do sada nisam imao problema.Možda grešim ali evo nikakvih posledica nije bilo.

Pozdrav. Bio sam pre neki dan u vocnjaku. Obilazio malo vocke i kajsije su tek po malo pocele da pupe. S jedne strane placa se nalazi suma i sa te strane vocnjaka vocke jos miruju, a gde je bilo vise sunca vise pupe pupoljci, a cini mi se da je Bergeron vise krenuo od Keckemetske ruze.

Na Ruzi sam na nekim vockama video kao da se krajevi pojedinih grancica suse. Buni me da li se sadnice nisu primile posto su kajsije sadjene u Novembru 2013 pa se suse ili je neka bolest. Sta mislite da moze biti? Evo slike, nije bas najjasnija.

Da napomenem da su isprskane sa plavim uljem pre jedno 2 nedelje...

Poslednja izmena od urednika:
Исти проблем имам са окулантима нектарине почеле су гранчице да се суше, нисам много ни обраћао пажњу јер сам ионако то требао сећи ,када сам јуче отишао да их прекратим имао сам шта да видим 80% су суве!

Kod mene nije jos otvoreno 10% cvetova pa mi treba savet da li da prskam ili da jos cekam.Meni se ne ceka jer javljaju za vikend vetar i kisu a u toku sledece nedelje dosta jak vetar.Sta mogu izgubiti ako poprskam ranije,nece mi se ukazati ovako idealno vreme za prskanje.I sta je bolje prvo horusom ili signumom.
Ja sam danas poneo i prskalicu, ali sam odustao jer nema još 10-ak posto otvorenih.Možda sutra.
A imam nameru prskati horus-signum-horus.

Danas radio u ogledno vocnjaku i razmisljam se koje li su sorte ove moje kajsije kad imam stablo koje precvetava koje je u punom cvetu,neka pocinju cvetanje a jedno nema ni bele balone jos.A kada sam narucivao trazio sam madjarsku kasnu sortu zaboravio sam joj ime.Problem nasih rasadnika je taj sto brete lazu pa ne sastavljaju.Vise nekupujem nista od nasih osim iz instituta ns.

Исти проблем имам са окулантима нектарине почеле су гранчице да се суше, нисам много ни обраћао пажњу јер сам ионако то требао сећи ,када сам јуче отишао да их прекратим имао сам шта да видим 80% су суве!

Pa sta je razlog tog susenja? Treba li sa necim da se prska ili da se oreze to sto je suvo?

Nazad
Vrh