Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod tebe je znaci drugacija situacija.Kod mene ni kapi kise tako da nemam za sada problema sa moniliom.Kako nisu uslovi za moniliju,kod mene u 7 dana 3 puta se kisa navrtala i svaki put sam prskao protiv monilije.Pogotovo razvuceno cvetanje koje pravi jako puno problema.
Nema potrebe da dira cvetove,iz iskustva govorim,ja sam sadio 2009 a 2011 sam imao 5 kg po stablu.Nista im se nije desilo,cak sta vise porast je bio i preteran.Nece njih usporiti cvetovi nego nebriga(ne zalivanje,ne prskanje,nedostatak djubriva...)Kupi bolje belu mrezicu za fasadu u bilo kojoj farbari,npr Morso,cena je 70 din ali je puno bolja od plave za 40
Sto se tice skidanja cvetova sa mladih,ja bih skinuo da ne razmisljam o moniliji a vise ce i da narastu, izes 5 plodova koji bi opstali..
Sto se tice sadnica, Radmilovac je ove godine snabdevao rasadnik Gilic iz Konjuha pa ako si zadovoljan kontaktiraj ih direktno, veruj mi
meni je iskreno zao da poskidam cvetove pa zato pitam sta je najbolje raditi,nema kise pa ce ih monilija valjda zaobici.5 kg po stablu nije za bacanje bice za malo rakije posto dzem slabo konzumiramNema potrebe da dira cvetove,iz iskustva govorim,ja sam sadio 2009 a 2011 sam imao 5 kg po stablu.Nista im se nije desilo,cak sta vise porast je bio i preteran.Nece njih usporiti cvetovi nego nebriga(ne zalivanje,ne prskanje,nedostatak djubriva...)
Ja ne bih nikoga dovodio da mi sad formira uzgojni oblik - vocka je sad takva kakva je - bitno je da radja i da mozes proci mehanizacijom okolo nje - jer nakraju moze ti doci strucnjak kome je primarijat uzgojni oblik a ne rod - pa ces 2 godine biti bez roda[/URL][/IMG]
@Žile: ovaj uzgojni oblik je nedefinisan, pošto me ispalio tip kad je trebalo formirati krunu, pa sam ih u iznudici ovako oblikovao sam (kao na ovoj slici gore).Naravno ne ponosim se svojim (ne)delom.
@oktopod:Malo je cvetova neotvoreno, jednostavno ima manji broj cvetova.Ali i vremenske prilike su ove godine nakaradne, pa nije ni čudo.Nego rek'o da vidin da li i ostali imaju manje cveta kao ja.