Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@jakovljevic 79
Da li ti imaš podloga belošljive ili možda znaš nekog da ima iste?
Problem kod crvene ranke je taj sto ima plitak korenov sistem.Belosljiva je mislim mit, sva stara stabla kajsije koja znam a nije mali broj kalemljena su na Crvenu Ranku nisko ili visoko kako je kalemaru odgovaralo da uklopi podlogu i plemku
Ово сам и ја нашао у књизи. Једино што треба "погодити" кад неће наићи јаки мразеви као прошле године. Крене, орежеш, па -8.Kajsija se najbolje razvija i plodonosi ako se rezidba izvodi u tri vremenska roka:
Prolećna rezidba
- u rano proleće (prolećna rezidba)
- rana letnja rezidba
- letnja rezidba
izvodi se u periodu kretanja vegetacije pa do početka cvetanja. Ovom rezidbom proređuju se mlade i poluskeletne grane koje se ukrštaju i zagušuju krunu, zatim polomljene i grane koje smetaju pri obradi. .
Potpuno si u pravu.@Kompaj,gledajuci sliku eto cvetanja za 15-ak dana.Tako je i kod mene u vocnjaku.
Danas sam na vise mesta video potpuno procvetale kajsije,sta ce biti samo bog zna.
neprostaje nam ništa drugo nego da proizvedemo sami te kalemove i normalno podloge belošljive, što nije baš jednostavno, ali je manje jednostavno od štete koje nanese apopleksija, pogotovu ako se radi o većoj površini zasađenoj pod kajsijom.
Posto ne javljaju minuse mozda se i izvucemo.Posto ja sve pisem evo jedan podatak kako je bilo kod mene prosle godine.Prskao sam 1 marta a ove15 februara,dakle 15 dana ranije.Prosle godine 15 marta je kajsija bila u fazi krunicnih listica,ove ce biti za koji dan .Mraz je bio 15 marta(-6) i 16 marta(-9).Nakon toga sneg 26 i 27 marta,jutarnje temperature bile oko-1,dnevne oko 4 stepena.Cvetovi se poceli otvarati tek oko 1 aprila, znaci 15 dana od faze krunicnih listiica do cvetanja iako je bilo dosta hladno.Rod na kraju nesto preko 2500 kg na 500 stabala.Posto najavljuju najnize temperature od -1 oko 15 marta nadam se da ce biti bolje jer se mozda budemo spasili dimljenjem vocnjaka za razliku od prosle jer se nije moglo loziti i dimiti na -9.Tako je bilo i kod mene ,ali je prosle godine kako kazeš bilo 9 aprila a sada je februar ,ako ga neskine sada ,skinuće ga u martu, tako da ove godine najverovatnije nećemo jesti kajsija ,nemoguće je da prodje bez mrazeva u martu,aprilu. ja imam 40 ari kajsije sorte ns rodna i roksana obe sorte su u fazi crvenih balona
Mislim da nije mala klijavost semenaMala klijavost semenki, je l?
Мала клијавост и спор раст првих година - провјерено.Mala klijavost semena jeste glavni problem zasto je belosljiva izbacena iz proizvodnje vecine rasadnika odnosno pizvodjaca podloga,