Бегаљица, 200м НВ. Крушку сам почуп'о у 9. год. 1000 стабала. Јабуку нисам хтео ни у лудилу, за пластеник ми је далеко од куће, јагоду сам развукао фолију за 130 живића Џолија да измерим принос у огледу и одустао. Шљива претпрошле године нуђена да беру сами за 6 дин. а тада је кајсија плаћана 60 у новим холандезима (а одбију ти кило). Чачанска лепотица, Топ енд и Топ тејст цветале к'о луде, слабо заметнуле и абортирале више од пола плода. Једино Стенлеј добар, нарочито на старим стаблима. Прошла година је била атипична због великог измрзавања па није репер. Што се кајсије тиче само рана Свит ред је ОК цена а јесенас ћу да узмем племке Цунамија јер стиже 7-8 дана раније. Кад је у питању Роксана, Аурора и Крупна рана све су на земљи. Ружа и Буда су преродиле и цена је мизерна у односу на трошкове.
Грожђе сам радио туђе (помагао пријатељу) од резидбе и везивања до бербе и продаје. Покушавам две године да подигнем свој виноград за оглед (Мускат Италија). Прве године пријем 80% а потом сушење 50%. Дриге године пријем 100%, сушење 90%. Међаш виноград који сам радио. Једина разлика што сам бушио рупе 50х50 као за стабла.