Kajsija

Kako kada. Ja sam za najmlađi zasad vadio izdanke iz jednog starog kajsijara (Boga pitaj šta je u pitanju).
Ili kupim podlogu (džanarika/šljiva).

Kako na 24 gradi jer se to sada blazi sa destilovanom vodom ili se pije tako ❓
Јако је да се пије тако а и на тој јачини не развија арому. Разблажи се са дестилованом водом, по жељи, у два пролаза са размаком од месец дана. Ја продајем овако па нек свак себи подеси. Мада, људи су лењи, једино кафеџије воле овако јачу па је крсте сами.

Мора да одлежи макар гоину а онда ако тржиште има пара иде у продају. Тренутно продајем крушку Санта Марија 2013.-2015. и дивљу крушку 2015. Цена 1.500 до 3.500 па пошто им је скупо углавном носим на поклон.
Баш данас сам нацрнио другара што је продао лозу 2020. по 500 (треба му за дрва а неће да крњи € што је узео од кајсије). Иначе, кајсије падалице није остало у воћњацима ни за лек, све покупљено.

Volim da imam a i povremeno degustiram te neobične voćne rakije od dunje, kajsije , jabuke , malina i sl .
Problem je što ih baš i nema na tržištu , ovi što ih peku teško se odlučuju na prodaju a ove kupovne ( slika ) nikada nemaju ukus kao domaće .
8691076ed49d331a78ba4a14c45c408f.jpg

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Jedan drugar sremac je batalio pravljenje rakije jer ima kruske na lageru dosta pa je prinudjen da krusku staru 5god prodaje za manje od 1500 a svake godine pece novu turu (ima svoju krusku)

Generalno je problem na ovim prostorima što nema ( u većoj meri ) kupaca za kvalitetnu robu . . .
Ljudi verovatno znaju šta valja ali to ne mogu finansijski da isprate .

to i jeste prevashodno najveci problem.. i onda kazu bolje da kupim jabuku za 400din ili lozu il sljivu za 500.. i onda na lageru stoji dugo vremena i ne znas sta ces sa tim..

Neka preporuka za sortu kajsije sadim oko kuće , neka kasnija sorta jer ove rane su skoro sve povaljene zadnji par godina cvjetaju pa i zametnu se i sve otpadne dok kasne su svake godine radjale

Kod mene dal kasna ili rana 3-4 dana je razlika u cvetanju, ali zato rana sazri u junu a kasna u avgustu.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nije jasno koje si sorte imao. Jesu li to bas neke sorte sto stizu ranije od proseka ili hoces da kazes da si imao neke sa normalnim cvetanjem a sad bi zeleo neke koje cvetaju izrazito kasnije. Ako je ovo prvo u pitanju posadi madjarsku najbolju, zaklopacku ruzu, novosadske 4 i 6 i roksanu.
Ako je drugi slucaj tesko ces naci kajsiju koja toliko kasnije cveta od proseka da nema opasnosti od prolecnih mrazeva. Znam da francuzi imaju neke sorte sto stizu polovinom avgusta kao farbali, fareli itd i kasnije ali nisam siguran da li cvetaju dovoljno kasno. Tek sam ih posadio pa ce mi trebati par godina za licno iskustvo.

Cvjetaju 7 dana pre ovi kasni ove godine se svaki cvet formirao plod koji je tako mali sav otpao ostala po koja , stabla izuzetno bujna i sva se osušila ostalo još jedno stablo djeluje mi za sad zdravo , 5 rani i 5 kasni posađeno pre 8 godina , također i rana šljiva krupna ko pesnica rodila možda 2 puta u 8 godina dok stenlej svake godine , nastradale su danas i te šljive zamjenice ih kajsije , ja sam kupovao sadnice al nisam upisao sorte jer je kupovano u fazonu daj pola pola pola ranih pola kasnih

Madjarska najbolja i keckemetska ruza. Cvetaju kad i sve ali najaromaticnije su i najsocnije. I za rakiju i za preradu u sokove i pekmez. Imam od svih po malo i ove godine su najzad sve rodile osim ns6 koja je najranije cvetala. Ns4 je ok ali ove dve prve su najkrupnije i najukusnije bile.

Resavaj se tih starih i iznosi to napolje i spaljuj kao i tu stenlejku jer ti je ona i donela sarku pa unistila sve

Nije jasno koje si sorte imao. Jesu li to bas neke sorte sto stizu ranije od proseka ili hoces da kazes da si imao neke sa normalnim cvetanjem a sad bi zeleo neke koje cvetaju izrazito kasnije. Ako je ovo prvo u pitanju posadi madjarsku najbolju, zaklopacku ruzu, novosadske 4 i 6 i roksanu.
Ako je drugi slucaj tesko ces naci kajsiju koja toliko kasnije cveta od proseka da nema opasnosti od prolecnih mrazeva. Znam da francuzi imaju neke sorte sto stizu polovinom avgusta kao farbali, fareli itd i kasnije ali nisam siguran da li cvetaju dovoljno kasno. Tek sam ih posadio pa ce mi trebati par godina za licno iskustvo.
gde si uzimao sadnice ovih sorti sto stiyu polovinom avgusta?

Nazad
Vrh