Kajsija

Koliko gledam prognozu kod mene ce moci tek u sredu 24. marta. Ali srecom tek se otvorilo 1-2%.
Rane sam poprskao u nedelju pre podne pre promene vremena.

Da, to pitanje sam zaboravio da postavim, da li je bezbedno da stoji neko vreme ili nekoliko dana...? Mislio sam da napravim drugo a ovo da prospem.
Strucnjaci/prodavci znam da kazu niposto ni sutradan,a licno jesam prskao sutradan(ako mi pocne kisa pa nastavim sutradan).Ali nisam nikada posle nekoliko dana,ali ima iskusnijih pa neka kazu

Komso kako su kod tebe kajsije? Jesu pocele da cvetaju?
U mojoj kucu su glavne maline pa onda visnje i na kraju tresnje,ali imam 2 kajsije ispred kuce kojima je ovo cetvrta ili peta vegetacija.2019 bilo po 7-8 komada po stablu ,prosle godine pokupio mraz a za ovu jos se nadam,ali ima po neki otvoreni cvet,kao sto si i ti napisao,pocelo je pre 2-3 dana da otvara ali bas sporo,verovatno zbog nocne temperature,koja je oko nule.Mislim da nisu rane ali nisam siguran koje su,uglavnom su krupne i socne,deluje mi da su starinske ,madjarske kao vecini u kraju,inace ja sam na 400mnv.

Samo da prodju ovi mrazevi, nekako cemo moniliju zaustaviti. Samo da dodjemo do ponedeljka kada krece toplije vreme i pcele.Ovako ,ono sto je cvetalo mora da se oprasi u nekom roku od 5 -7 dana a to nece stici.Ono sto cveta od sutra ima neku sansu da se oplodi tamo krajem vikenda i pocetkom nedelje.

pogodno-staniste-za-solitarne-pcele.jpg

Ova fotografija je sa sajta rasadnika ŠEVAR iz Petrovaradina tj. nema veze samnom ali mi se jako svidelo rešenje. Imam desetak kajsija različitog uzrasta, sorte i života, a do pre par sati nisam ni znao šta su "solitarne" pčele. ZAHVALJUJEM SE NA NEZASLUŽENIM LAJKOVIMA.

Poslednja izmena:
Da li je neko pokušavao orošavati atomizerom u krug po voćnjaku. Pošto i dalje javljaju minuse a sve sam položio za dimljene da pokušam na taj način spasiti ovo što je ostalo.

Ja sam radio i bilo je ok.Svaki drugi red i pici pa kontra,ali mraz je trajao 2- 3 sata. E sad ako mraz bude duze drzao to vec nisam pasirao

Koliko su ti trajale pauze dok natankuješ vodu? I za koliko vremena si se vraćao na polaznu tačku. Kolega mi je javio da to radim, njemu rekao neki profa sa fakulteta.

Imam bunar i tu mi treba 15 min za 1000l,to mi je sporo pa sam stavio kocku 1000l na prikolicu i za par min napunim.Dok prskam puni se kocka.teraj brze da sto vise pokvasis,ja nisam pauzirao

Nazad
Vrh