Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pele koliko se procentualno otvorio cvet kod tebe kod poznih sortiVidim sad i ja da su promenuli na - 4...I ovo što je ostalo će izgleda otići... Borićemo se pa šta im bog da... Posle opet neka neko daje kajsiju po 30 dinara...
Sto se tice vremena cvetanja NS rodna i Zaklopacka ruza cvetaju otprilike slicno . Predpostavljam da je to kupljeno kao NS rodna ali moguce da je uletela neka rana ili srednje rana sorta .Dali si obratio paznju o vremenu sazrevanja te NSrodne jel stize pre ili posle Zaklopacke ruzeОктоподова ружа још није цветала. Нс родна је отворила скроз цветове и већина није преживела. ДМ један део је измрзао а један део цветова тек сада отвара. Домаћа рана по неки цвет се бели али мислим да неће бити рода. Можда ако избаци по неки каснији цвет.
Бадем измрзао део цветова а део цветова се још није отворио.
Мигавац такође, један део се отворио а већи део цветова је у белим балонима и отвориће се ових дана.
Руска џанарика је отворила по неки цвет на две гранчице.
Крушка јунска лепотица избацила је пупољке из 'гроње' (цвсти).
Do sada svake godine Z Ruža i NS Rodna su kod mene cvetale manje više zajedno, berba je isto bila zajedno a i plod je dosta sličan možda čak i isti pa sam se pitao dali sam uopšte dobio Ružu. Ali ove godine Ruža je cvetala 10 dana posle NS Rodne na njoj je šteta max 20% dok je na Rodnoj izmrzlo 80-90%.Sto se tice vremena cvetanja NS rodna i Zaklopacka ruza cvetaju otprilike slicno
Svedes odrzavanje na osnovno pa kad rodi nek rodi... Ko hoce ozbiljno da se bavi vocarstvom samo Sljiva STENLEJ i visnja OBLACINSKA!Данас сам био у воћњаку. Ни десет посто није преживјело. Тек понеки цвијет се отвара при врховима грана. Кајсије одсад гледам као украсно дрвеће.
Ma kakva crna 4 do 5 puta. Moj novi kajsijar je od 2015 dodine imao samo jedno prskanje prosle godine kada je bio onaj sneg u cvetu i one silne padavine a prosli nije bio prskan 26 godina. Inace zasad je u top formi .Pre neki dan je SLOBA 031 u jednom postu napisao da monijija nece na nisku temperaturu. Sa obzirom da nece ni venturija kod jabuke ukucam na netu imao sam zelju da vidim na kojim temperaturama se najcesce javlja i taj podatak nisam video ali je bilo objasnjenje MONILIJA SE JAVLJA KAO POSLEDICA OD INFEKCIJA VOCA KOJE SU PRETHODNE SEZONE OSTALE NA DRVECU. Sa obzirom da prosle sezone nista nije ostalo na drvecu mislim da ne bi trebalo da bude nekih vecih iznenadjenja sa obzirom da je kisa u najavi za vikendMoguće je uraditi ali će se morati prskati monilija 4-5 puta. To iziskuje duple troškove. I kod mene nešto precvetalo, nešto izmrzlo, nešto u punom cvetu, nešto bubri... Ovo mi je 13-a godina sa kajsijama i nikad nije bilo ovako. I pored preživelih cvetova ne znam da li će išta biti na kraju.
Од уторка најављују хладно вријеме. Нећу се ни ове године најести ни кајсија, али ни шљива.Kad ovo sve citam, zakljucak je da ce svako imati bar za jelo i da se razdeli familiji za dzem.