Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Било је доста писања о орезивању кајсија и мислим да се мени највише допала писања која су тврдила да се што касније орезују. Кајсија је изгледа најосетљивија и мислим да треба најмање да се дира.Da li treba prvo da orežem pa da prskam? Opet dolazi vreme za orezivanje pa ću biti slobodan da opet postavim slike voćki pa ako budete raspoloženi da mi pomognete...
Jeste dan je bio idealan za bilo kakav posao u voćnjaku, ja sam danas završio rezanje šliva... Kajsija kod mene još nije krenula a od sredine sl nedelje navodno neki minusi, tako da ima remena (nadam se)...Ja danas odradio...Lep dan,+ 16 bez vetra.
Ovo je super prva slika ne diraj nista ,druga slika mozes da orezes grancice koje idu na unutra ali i to ne moras da zuris ako ima po neki plod mozes i na zeleno u julu,treca slika samo malo potkrati vrhove 10-20 cm i neka budu u ravni,cetvrta ima dosta grancica i mozes da ostavis ovu veliku horizontalnu i da dobijes vreteno a iako poseces tu veliku horizontalnu onda dobijas drugi uzgojni oblik sve pije vodu,peta slika super samo malo potkrati vrhove a i sve to nemoras da zuris opustenoHvala vam na odgovorima. Neću orezivati pre početka vegetacije. O orezivanju kajsije sam pročitao sve što sam našao i to mi nije dovoljno da razumem. Imam kajsiju u drugoj godinii, dupli kalem i kada sada pogledam te kajsije nije mi uopšte jasno šta treba da skratim, prekratim, a šta da odstranim, i šta smem i koliko smem Ovde sam pisao i dobio neke odgovore. Ako pogledate slike videćete da su sve različite, imaju neke i sa prevremenim granama ali nisam sve slikao. Neke imaju razvijene grane na samom vrhu a dole slabo razvjene, ali su, čini mi se, previsoke za ramene grane, druge opet nemaju dovoljno narasle grane... Ako neko ima vremena i volje da pogleda i da neki savet bio bih zahvalan
Koje su ti sorte krenule? Jesu starija stabla?На неким кајсијама се препознају беличасторозе боје тек кренулих цветова. Видећемо како ће преживети ово захлађење. Што је најгоре после овог хладног времена креће опет топло а за средину марта такође најављују поновно захлађење са мразом и евентуалним снегом. Наравно то је далеко али видећемо.
Неке кајсије мирују.
Kod tebe je bilo dosta toplije vreme.Ja sam izgleda zavrsio za ovu sezonu. Danas otisao da obidjem i vidim da vec 90% pupoljaka su roze baloni kojima bi trebalo max 5 dana da se rascvetaju. Posto najavljuju ove niske temperature definitivno nece ostati nista.