Super, ispada najbolje tako, lepo ih zastitis, sacekas da sazriju skroz i prodaja kao rakijska, ionako za otkup i prodaju ako ides dosta otpadne, naravno da i to moze kao rakijska, ali ja licno ne vidim poentu tolikog rada, ko ima puno placa i radnike, da bi uzeo 40-50 dinara na otkupu, a koliko ih samo bacis jer su greskom ubrane a zelene da ne pricamo...
Ja sam se pogodio sa ovim komsom za sledecu godinu onda tako, za cenu cemo videti zavisno od godine, spreman sam na 25% manju od rinfuzne, u najboljem slucaju rinfuzna cena, pod uslovom da ce on sam sve da odradi kao i sada, sam dolazi skuplja i nosi, ja dodjem prosetam se ni patike ne preobujem i zabole me pravo da vam kazem....sa 20 stabala cu imati preko tone, da sam sve njemu dao za 20.000 dinara ne bi zalio ni na momente, jer znam da sam u tih 20 stabala ulozio par hiljada dinara na zastitu i kosenje trave, drugih radnih sati i nemam, nisam ih orezao ali nista ima 4 godine.
Naravno, izvucem ja jos dinara preko, jer prvo ja berem prodajem pa kad se zasitim onda on, a moje zasitim je malo, oko 300 kila znaci njemu skoro tona cisto ostaje, a ja na tih 300 kila uzmem i preko 20.000 dinara, sto bi u zbiru dalo 40.000 sto je na 20 stabala meni sjajno. Ne znam koliko da se iscimam sa otkupima i slicno a da sam radim bez radnika pa ne bi prebacio 50-60.000 al tu onda idu i drugi troskovi i rad tj vreme.