Gorski Car
Član
Sto se tice lista, i na mojim kajsijama jos stoji bar 50%... Bolje je da list odrzi sto duze, nego da opadne pre vremena pa da topla jesen ponovo izmami cvetanje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Изгледа да 5% не пије воду. У дворишту сам опрскао две касије, једна је стара 3 а друга 11 година, и ево 5. дан не мења боју листа (и даље се залени) а камо ли да отпадне.Za skidanje lista ,nisam primetio da nesto ubrzava postupak , mozda neka jaca koncetracija od 5%
ОК веће концентрације али где је граница да се не направи већа штета него корист?Veće koncetracije ureje bi možda dovele do defolijacije.
Da se malo hvalim juce sam zavrsio sadnju Kajsije. Ne pamtim goru godinu za sadnju od ove, prvo susa, posle kisa, ali uprkos svemu posadismo...
Zaklopacka Ruza visoki kalem na dzeneriku, 410 drveta...
Slike nisu neke, oblacno je pada kisa. Bice lepsih slika kad odlepsa vreme
Razmak je 4x3... razmisljao sam da stavim 5x3. posle sam nasao zasad na 4x3 obradjuje ga lik fergusonom bez problema, pa sam tako i ja stavio... Ako si u Palanci svrati da ti pokazem zasad
@oktopod
Bice lepse slike samo da se razvedri vreme. slikam i postavljam...
@Sloba31
Razmak je 4x3... razmisljao sam da stavim 5x3. posle sam nasao zasad na 4x3 obradjuje ga lik fergusonom bez problema, pa sam tako i ja stavio... Ako si u Palanci svrati da ti pokazem zasad
Koliko oni do međe toliko i ti...
Ja sam posadio na 4m od međe i 4m u redu a sada dosađujem na 2m od međe i između voćki. Kod mene međa ne postoji nego se seje i na međi. Kad oru i seju gumama prelaze preko međe da bi mogli da seju do međe. Kad prskaju prskaju 20-30cm preko međe.
Čudi me da se ti orasi na međi nisu do sada osušili?
Letos sam kupio kucu, ne znam kakav su dogovor imali prethodni vlasnici sa tim komsijama, ako su ga uopste i imali.Koliko oni do međe toliko i ti...
Ja sam posadio na 4m od međe i 4m u redu a sada dosađujem na 2m od međe i između voćki. Kod mene međa ne postoji nego se seje i na međi. Kad oru i seju gumama prelaze preko međe da bi mogli da seju do međe. Kad prskaju prskaju 20-30cm preko međe.
Čudi me da se ti orasi na međi nisu do sada osušili?
Nisam pronašao podatak koliko je obaveza po zakonu... tako da onda važe običajni zakoni pa onda zakoni jačeg pa lukavijeg i bezobraznijeg.... kao i u svakoj sferi života u Srbiji... Ne koristim mehanizaciju pa mi nije problem razmak od međe. Te sadnice do međe su ionako ono što sam kalemim pa mi to služi kao neka vrsta eksperimenta gde ću da koristim više orezivanja i obaranja grana... neka vrsta mamca.... Uostalom kad onaj sa traktorom isprska preko linije međe ili kad sa tanjiračom hoće da istanjira početak i kraj njive popreko onda uđe i polomi tu jednu sadnicu ili je 'sobali' pa ode kući srećan jer je nekom napravio štetu neshvatajući da je u stvari ispao nasamaren....Koliko znam od medje se ne sadi prva 3 metra. Ja sam ostavljao 3,5m iz iskustva da bih bez problema mogao da prolazim bocnom frezom.