Gorski Car
Član
Gorski neka budu korisne, samo me malo plaši taj razmak... ja sam sadio 5x4 i kontam da sam mogao makar još po pola metra da dodam u oba smera... po iskustvima starijih (ljudi sa više iskustva sa kajsijom) kajsija baš nevoli da se reže, mislim šta mora mora ali nikako kao šljive što možeš a na 3m će morati radikalno...
Hvala druze... Sleduje im radikalna rezidba pa kako im bude. Gusce sam sadio jer pravicu manje krosnje radi lakseg branja, visina da se bere sa zemlje bez merdevina. Da bi radnik kad dodje da bere imao maksimalan ucinak.
- - - - - - - - - -
Ma bio sam danas ali sam morao da se vratim. Dolazim za Nikoljdan ali opet na kratko pa posle Nove godine. Tad ti se javljam.
Inace i ja sadim ove godine Zaklopacku ruzu, 250 komada, na 5 x 3. Ali tek sam razmerio jer sam da skoro krcio parcelu, vadio panjeve bagerom, sklanjao panjeve i korenje pa oranje i freziranje. Parcela je skoro kupljena a nije obradjivana zadnih 15 godina. Sad mi sledi narednih dana busenje rupa pa sadjenje. Moje sadnice su na belosljivi visoko kalemljene.
- - - - - - - - - -
Koliko znam od medje se ne sadi prva 3 metra. Ja sam ostavljao 3,5m iz iskustva da bih bez problema mogao da prolazim bocnom frezom.
Javi se kad budes dolazio posle nove godine... I ja sam ovu parcelu cistio bagerom, tj bile su dve manje parcele, (tako sam ih kupio) izmedju parcela je bila velika vrzina to sam iskrcio da bi ih sastavio. Uprkos ovoj losoj godini za sadnju uspeo sam da zavrsim sve na vreme...