Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Izvinjavam se......Razmak ce biti 5x3 uradjeno podrivačma oko 70 cm dubine, podloga je dzenarika sam sam kalemio okulante na 40 cm visine,sortu neznam izgleda da je neka mutirala kod komšije u vonjaku se izdvojilo jedno stablo koje je krupnije od svih ostalih a ove godine mu nije mraz naneo stetu dok je na ostalim sortama bilo stete, zri posle madjarske najbolje a pre roksane,pa ja resih da ga razmnozim.....
ako biste sada ponovo dizali zasad kajsije, koja bi to sorta bila i na kojoj podlozi? Hvala
Ja moje nisam dirao cele godine. Od prskanja od monilije. Nisam imao vremena. Ostale vodopije i zadebljale. Da ih ostavim sad pa na prolece da skidam ili sad da režem?
Licno iskustvo kaze razmnozi kajsiju koja ti radja svake godine, koja je sorta ne zanima te.
Izbegavao bih te ranije sorte jer je kod nas dokazano da ne uspevaju, a ako i rode neke godine, retko kad imas pocetkom juna sta da radis sa kajsijama, da ne pricam da kvalitet plodova i njihova istrajnost kod tih ranih sorti je losa.
Bolje da imas tonu kasnijih kajsija i prodas po 40 dinara, nego pola tone ranih po 100 dinara veruj mi. Nije sve samo matematika tj kilo puta cena.