marceta.b.
Član
Diferenciranje cvetnih pupoljaka za narednu godinu pocinje od 15. avgusta pa se zato preporucuje zelena rezidba do tog roka. A amino kiseline i mikro elementi idu da biljka lakse preboli stres narocito sto je iscrpljena velikim rodom ove godine. Treba je pripremiti da rodi i iduce.
A sto se tice orezivanja i prskanja tvog buduceg zasada to bi bilo isto kao kada bi u svojim dunjama primenio isti princip. Moze ali zasto ako je dokazano sta je bolje za biljku.
Što se tiče dunja samo što im ne dajem "tičije mleko"... jbga mora... A što se tiče kajsija podigao sam ja "normalan" zasad na 5x4 i tu režem normalno ali ne preterujem sa hemijom, a ovo što spominjem kajsije na 6x6 to ću da sadim na pčelinjaku ima prostora pa greota da stoji prazno. Imam posađene dunje, šljive, trešnje i kajsije, i od svega toga kajsija traži ubedljivo naj manje hemije. Što se tiče kajsije pitanje je šta je dokazano da je bolje za biljku, godinama u nazad se nemenja sortiment i podloge na koje se kalemi... a mi bi baš da menjamo način gajenja.