Evo moja iskustva sa horusom. Pre dve godine kad je bila kišna godina u šljivama išao sam klasično 2 puta za moniliju jednom početkom, drugi put u punoj cvatnji. Prvo prskanje sam koristio zino (herbos) u drugom prskanju kad je bila puna cvatnja takođe sam kristio zino osim na 2 reda jer nisam imao više srestva. Tu sam ubacio horus i to jos sam povećao dozu za nekih 15% da mi se ne vuče par grama srestva. Tu gdje sam išao horusom monilija je probila, ne puno, nekih 10%. Dok ostali dio voćnjaka nije bilo ni traga. Znači ista aplikacija, sve isto osim srestva. Te godine komšija je koristio u svom šljivuku horus 2x. Kod njega je bilo baš gadno probila. Takođe mnogi su se žalili da je probila te godine.
Sad da li je bila loša aktivna materija, nije dobro uskladišteno i sl, ili jednostavno ne djeluje u to ne ulazim. Samo znam da je bilo do preparata. Preparat je bio orginalni syngenta-in. Tako da ga više ne koristim.[/QUOTE
Mnogi su se i u mom kraju te godine zalili na chorus. Sad da li je razlog to sto je Syngenta umesto chorus75 ubacila chorus50 pa je trebalo povecati dozu ili je bila losa aktivna materija zbog loseg skladistenja ili neceg drugog ko bi ga znao. Ja sam prosle godine koristio cormaks koji ima istu aktivnu materiju, cipermetrin, i nisam imao monilije. Prosle godine sam koristio cormax, koji ima istu aktivnu materiju, i nisam imao problema. Znaci ta aktivna materija radi posao. Po meni nema razloga uzimati chorus vise, em je najskuplji em je upropastio reputaciju. Ove godine je i Galenika pustila u promet preparat na bazi iste aktivne materije, Neon, i najjeftiniji je. Nekoliko komsija ga je koristilo pa cemo videti rezultate.