Kajsija

Kod mene na istom drvetu ns rodna, treba da se prska grana u precvetavanju a na drugoj grani tek se otvorio cvet a ima koji se nisu ni otvorili,treba da dezuram s prskalicom :-D

Kod mene nista ne deluje obrano, poneki cvet ima kao oprljene latice ali to mozda vec krece precvetavanje, par komada po stablu imaju vrh tucka braon, na dodir nista ne opada.

Tako da je kod mene stanje za sad u redu i ako ne bude problema mislim da cu solidno proci.

Kod mene na istom drvetu ns rodna, treba da se prska grana u precvetavanju a na drugoj grani tek se otvorio cvet a ima koji se nisu ni otvorili,treba da dezuram s prskalicom :-D

I kod mene isto ali na roksani.
Rane precvetale ali se izgleda nisu oprasile jer je bilo hladno vreme.
Domaca u fazi precvetavanja, pcele su izgleda odradile svoje zadnih 5 dana.

Ja malo pre zavrsio drugo prskanje monilije ,kubik plus i dodan vuksalov bor.Ima jos ne otvorenih cvetova pa cu morati posle ovih kisa i trece prskanje.Nema ostecenja na cvetovima,izgleda da je i onaj biljni antifriz epin extra nesto zastitio.
slike.php
[/URL] [/IMG]Ko ppronadje skrivenog bumbara na trecoj slici dobija :bravo:

Ja danas odradio trece prskanje sa kormaksom i dodao fosfor i epin ekstra.
Ovo je drugo prskanje sa epinom jer je proteklo 7 dana od prethodnog a najavljuju mrazeve i za kraj iduce nedelje. Kod mene do sada mraz nije bio jaci od -2 i realno nije imalo potrebe za epinom ali ko je mogao da zna.
Nego se bojim da cu morati i cetvrti put da prskam u sledeci petak jer ce opet kisa od sutra.

Пеле, пронашао сам бумбара, али само зато знајући да си баш њега сликао. Налази се скоро у средини.

- - - - - - - - - -

Пеле, наводњаваш ли ти ове кајсије?

Пеле, пронашао сам бумбара, али само зато знајући да си баш њега сликао. Налази се скоро у средини.

- - - - - - - - - -

Пеле, наводњаваш ли ти ове кајсије?
Ne.Mislim da bih onda porast bio nenormalan.I ovako su u trecoj godini izgledale kao da su u petoj .

Ja mislim da je to samo zemlja Vojvodjanska. Znam coveka u okolini Zrenjanina koji ima 15ha pod kajsijom a nikad gram vestackog djubriva nije bacio :) Ne moze to kod nas na smonici i ilovaci

Kod mene 60 posto za sada mraz otresao kajsije a za dalje videcemo kako najavljuju jos mrazeva necemo se mi njih najesti a po svemu sudeci ni ostalog voca.

Vidim da susenja nisi imao.Super izgleda a cini mi se da tek sada pocinju da cvetaju ako se ne varam!?

Da, sad tek kreće sa cvetanjem. Za vikend očekujem puno cvetanje!
Obrada ide pomoću kultivatora, jesenas urađeno "zaoravanje" stajnjaka.

Nazad
Vrh