Četvrte godine. Ali bez zezanja.
Zato ljudi sadite domaće i zaklopčanke i kraj priče.
I stare švapske kasnocvetne.
Ostaje samo da se vidi i ispita njihova tolerancija u većoj populaciji, ne samo kao pojedinačna stabla.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Četvrte godine. Ali bez zezanja.
Zato ljudi sadite domaće i zaklopčanke i kraj priče.
Trebalo bi možda i preispitati način sadnje i način održavanja kajsija, imamo (na žalost) primer par naših kolega sa foruma čiji su voćnjaci za primer a ove zime imali velike štete. Ja sam ovih dana obišao par manjih voćnjaka u mojoj okolino 30 - 50 stabala koji su sađeni i održavani kao na snimku sa You tuba "Ekstenzivan uzgoj kajsije" , tj. sađeni na 6X6 i bez orezivanja samo uklanjanje suvih i polomljenih grana... i malte ne da nemaju sušenja a voćaka svakakvih, mađarskih, novosadskih, sa posrednikom , bez ...
Nisam mešao 75 i 50 zato što sam kupio ono pakovanje od 1 kg. Pogledaću koji je tačno u pitanju ali se sećam da sam stavio 300 grama na jednu kantu prskalicu od 300 litara. Prskanje je obavljeno u popodnevnim satima a ne ujutru zbog vetra. Voćnjak je bio potpuno čist, kopačica između redova a u redovima trava pokošena trimerom.
броји ли се ова моја једна гранчица?Kod mene na Fruškoj gori oprašivanje užasno loše za kajsiju i višnju.Imam 6 kajsija iza oraha u zavetrini solidno oprašenih a skoro su u hladu.Sledeće godine dve košnice selim kod mene u proleće.Ko zna koje probleme ćemo imati dogodine.Teško onom ko od kajsija živi! Ali ljubav je to i nema odustajanja.... Zato krušaka ima svuda....Pozdrav svima i ako neko ima u voćnjaku sliku sa puno kajsija na drvetu neka pošalje da mu se divimo!
Malo si pobrkao termine, to su formulacije 75 WG i 50 WG, a ne pakovanja.
Drugo odradio si sve kako treba koliko sam uspio pročitati iz poruke. Moguće je da i preparat nije bio dobar, da nije dobro skladišten i sl.
Doduše ja uvjek idem horus+kontakti jednom.
Još jedno pitanje, koliko vremenski nije pala kiša posle prskanja odnosno da sredstvo nije slučajno saprano.
Ako bog da ima da ,,uberes'' pare,kajsija nece biti ove godine ispod 90 dinara a prodaces je ko od sale.Za sada ne bih postavljao slike kajsija u rodu jer su plodovi jos zeleni i tesko se razaznaju od lisca koje je iste boje. Kad promene boju eto slika.
Inace rodile su bolje nego prosle godine ali slabije nego pretprosle. Koliko videcemo.
Ja te Slobo sve slušam i mislim se ovaj čovek je pomešao godine )
Prošle godine je kajsija bilo nikad više, prerodile, tako da je cena od 40 dinara na otkupu obzirom na krupnoću i čistoću bila više nego korektna.
Što se cene tiče, ona nikada nije bila veća od 85 dinara u početku a onda oko 60-65 malo kasnije kada ih ima dosta, tu pričam o kečkemetskoj ruži i ovima što stižu u to vreme, a ove što sada stižu budu do 110.