Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koju sortu zovete "domaca" ?
Madjarsku najbolju ali klon koji postoji 100 godina na ovim prostorima i koji se odlicno prilagodio nasoj mikroklimi.
Moracu da nabavim takve sadnice do jeseni (mislim na klon) ili bar kalem grancice...
И ја сам то чуо. А, ја се секирам што се мени почетнику нису примиле. Мени је расадничар рекао да му се гранчице руже које је добио из околине Београда нису примиле.Ove godine ce biti tesko za sadnice kajsija u mom kraju. Iz nekog razloga je bio uzasan prijem kod kalemljena. Najpoznatijem kalemaru, koji uzgred ima podosta godina, od 3000 kom se primilo 100. Covek od koga ja kupujem od 1000 kom imace 300 prema njegovim recima. Kaze za svojih 35 godina kalemljenja ovako los prijem nije doziveo. Nikom nije jasno sta je uzrok. Jedina pretpostavka je da su grancice koje su skidali za kalemljenje bile ostecenje zimskim mrazevima a da se to nije videlo.
Isto tako je bio los prijem sadnica posadjenih prosle jeseni. Ali ono sto sam podsadio ovog proleca jos je gore, nekih 10 kom, nijedna se nije primila.