Kajsija

72b2b1401541504.jpg
12de71401541532.jpg
86fee7401541552.jpg

roksana ligeti zaklopcanka

Danas slikano.

- - - - - - - - - -

Kod mene je stara rana kajsija vec precvetala, sad cveta neka stara malo kasnija sorta i NS rodna punom cvetu. Danas je par puta provejao sneg, sutra najavljuju mraz, videcemo sta ce preziveti...

Danas bilo snega, olujni vetar siba ko prost.. videcemo sta ce ostati. kod mene u punom cvatu, nisam stigao ni da oprskam.

Juce surak bio da prska kajsije koje su preko dunava iz Ritopeka i vratio se vrlo brzo a ima oko 4 lanca kaze nema ni jednan cvet i prskanje dzabe ,inace zavrsava polj fakultet smer zastitarstvo pa mu verujem .Pcele nema ni za lek:

Napokon ospricao danas sa kubik plus-om, temperatura bila oko 12 stepeni i bez vetra. Drugo spricanje cu sa chorusom, za nekih nedelju dana.. cim se stvore uslovi.

Ja prskao danas popodne sa Dionis preparatom firme Agrosava..Ako pise da je potrosnja 1,5 lit preparata po hektaru uz maksimalno 1000 litara vode to znaci da mi za kucne varijante u 10 litara vode damo samo 15mililitara prepparata ili me matematika prevarila..
Danas osim toga i lep prizor komsija do mene postavio 20-tak kosnica a one lete kao sumanute...

Ja prskao danas popodne sa Dionis preparatom firme Agrosava..Ako pise da je potrosnja 1,5 lit preparata po hektaru uz maksimalno 1000 litara vode to znaci da mi za kucne varijante u 10 litara vode damo samo 15mililitara prepparata ili me matematika prevarila..
..
15 ДО 23 МИЛИЛИТРа јер потрошњу воде рачунају од 600 литара до 1000 по хектару.

Ljudi kakva je situacija kod vas? Od ove kise i niskih temperatura ne moze da se odbrani.:kisa: Meni je zasad u drugoj godini pa i nije mi strasno sto se tice roda nego krenuo list i sta preporucujete da se oprska kad stane kisa?

Budi se polako i kasija NS Rodna,jesenas sađena

I Zaklopačka Ruža ,jedna sa ostavljenim cvetovima većinom su bile ovakve čak i sa više cvetova

Jesi li siguran da ti je na drugoj slici Roksana ,ona bi trebala da budee u punom cvetu sa obzirom u kojoj su fazi ostale sorte

To je i meni čudno, ona je kod mene precvetala a ostale su ili pun cvet ili počinje precvetavanje....jel moguće sve ove sorte baš istovremeno da cvetaju? :D

Nazad
Vrh