Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa nemam šta da dodam, samo sam napisao šta o tom preparatu piše proizvođač
Nema ulja, samo je bakar, i to bakar oksid. Ja ne kažem da je loš, kažem samo da nije oksihlorid niti hidroksid, plus ti treba i ulje.
Koliko si platio belo ulje?Ja sam juče kupio belo ulje i imam kuprozin za mešanje. Sa tim ću oprskati svo voće pa i kajsiju.
Samo ne znam , dal da orežem prvo ,pa onda da prskam, ili da prskam čim dozvoli vreme , bez obzira u kojoj je fazi rezidba?
Bojim se ako se oduži rezidba ( zbog vremenskih uslova) da ne okasnim sa prskanjem...
ali treba obratiti paznju i koliko ima cistog bakra u 1 kg preparata.
Ima tako nesto i kod mene,to je izmrzlo.Kod mene te mlade grane koje su ponovo olistale posle opadanja lista su pocrnele ,to ce se morati odstraniti prvom prilikom.Bilo je ne znam tacno kada oko -15 ili tako nesto i to je posledica toga.
- - - - - - - - - -
Koliko si platio belo ulje?
Nije to 750 gr okida protiv 500 gr hidroksida .Koncentracija nordoksa je 0,15 do 0,2 % znači ako idemo 2 kg pohektaru to je 1,5 kg bakar oksida to je mksimalna preporučena doza.Ako koristimo na primer kocid čija je preporučena doza 0,25-0.35 % što znači idemo 3,5 kg po hektaru(isto maksimalnu dozu kao i kod nordoksa)puta 500 grama hidroksida je 1,75kg hidroksida po hektaru,pošto znamo da je hidroksid najbolja formulacija bakra dolazimo do zaključka da je kocid bolji fungicid od nordoksa,a ima i više aktivne materije po hektaru,.JOŠ ostaje nedoumica cena za kocid znam da je oko 10 eu kg znači 3,5 *10 je 35 eu po hektaru, nordoks neznam koliko košta ,ko zna cenu neka je napiše pa ćemo lako doći i do ekonomse računice koji je od ova dva preparata isplativiji za upotrebu.Da, ima baš dosta bakra, 750 grama na kilo, ali da li je bolje 750 grama bakar oksida ili 500 grama bakar hidroksida, plus cena tj da se nešto što je jeftinije može staviti u većoj dozi i tako nadoknaditi?
Pa da znači ako ih nema tu kod tebe na terenu znači da ima neki veći problem.?Mada nešto je tu čudno ipak je Institut u Čačku referentna ustanova,sigurno su ispitivali te sorte bar 5-7 god. pre nego su ih proglasili za sortne.
Nordox sam placao 1.850 dinara za 1 kg.A za kocid (ponavljam se) sam procitao da se ne prska sa atomizerima koji imaju metalne delove???Kako onda prskati?Ja neznam nikoga ko ih ima
- - - - - - - - - -
Nije to 750 gr okida protiv 500 gr hidroksida .Koncentracija nordoksa je 0,15 do 0,2 % znači ako idemo 2 kg pohektaru to je 1,5 kg bakar oksida to je mksimalna preporučena doza.Ako koristimo na primer kocid čija je preporučena doza 0,25-0.35 % što znači idemo 3,5 kg po hektaru(isto maksimalnu dozu kao i kod nordoksa)puta 500 grama hidroksida je 1,75kg hidroksida po hektaru,pošto znamo da je hidroksid najbolja formulacija bakra dolazimo do zaključka da je kocid bolji fungicid od nordoksa,a ima i više aktivne materije po hektaru,.JOŠ ostaje nedoumica cena za kocid znam da je oko 10 eu kg znači 3,5 *10 je 35 eu po hektaru, nordoks neznam koliko košta ,ko zna cenu neka je napiše pa ćemo lako doći i do ekonomse računice koji je od ova dva preparata isplativiji za upotrebu.