Kada niste u traktoru, vozite

@sinisa,lezaj je snr,znam ja i za gazelu i panter u d tucovica i onaj euro 07 skoro preko puta njih,al meni to danas crklo i nemam vremena da cekam dok mi posalju brzom postom,ovako mi neko usput pokupi i do ujutru je popravljen i spreman.ima i kod nas prodavnica sto moze da mi donese za dva dana,tako znam i ja da narucim.

Jan,pa nije valjda tako odjednom zatego ležaj? Obično se postepeno čuje,pa bude vremena da se "snadješ".
Inače nije uvek najpovoljnije kupiti deo kod uvoznika. Prodavnice auto delova dobijaju rabat od uvoznika koji hoće (ne baš sve) da podele taj rabat sa svojim kupcima. Pa sam tako imao slučaj da shopgroup prodaje set razvodnog kaiša za Toyotu rav 4 za nekih 4hiljade skuplje nego prodavnica u Subotici koja je isti taj set kupila od shopgroup-a.
E ali kad je hića.... Znam,onda važi ono daj pa koliko košta da košta.
Vidim da se navode imena prodavnica pa ću onda i ja da napišem,ali bez namere da reklamiram neku firmu,ionako nemam ništa od toga. Warner,Master auto shop,Autotehna,Euro partner. Sve prodavnice su u Subotici i umeju da iznenade sa ciframa. Recimo pre mesec dana sam tražio set kvačila za Lagunu pa sam tako zvao sve redom,izmedju ostalog i pomenuti Kit komerc,i najjeftiniji set mi je bio u Autotehni u Su. Eto toliko od mene...

@sinisa,bio sam na putu,i auto je poceo da zuji odjednom,i dobio malo lufta na levom tocku pa sam usput kupio lezaj,kad jd majstor raskĺopio,nije bilo dn lezaja,vebj se glavcina tocka slomila na pola,jer je neki vlasnik pre mene navarivao ispod lezaja.

Koja je glavna razlika između Pasata B5 i B5.5?Nešto polemišem pa bi da čujem i druga mišljenja i naravno iskustva.

Trapovi identični . Svana stvar ukusa . Petica je imala i obični motor a pet plus samo pumpa dizna . Na pet plus oće prije da ode turbina , kvačilo i zamajac skupi na verziji sa 6 brzina . Zglobovi crkavaju često na pet plus . Sa druge strane ni starija petica nije jeftina ako je u solidnom stanju. Najveći problem i za jednog i drugog je što su skoro svi sa dosta km .

1.6 16v izuzetno izdrzljiv i proveren motor,umerene potrosnje,skoro bez mane ( mana bobine) ....dizela skoro tesko sa manjom kilometrazom...ako padne odluka na hdi -izbegavajte 1.6 hdi.....fap filter,zamajac,turbina.....najbolji bi bio hdi 90 ks-nema zamajac,bosc obicna pumpa......

Ljudi Pežo 307 benzin ili dizel sta mislite,odrzavanje kvarljivost,cena servisa delova?

Kao sto rece kolega Mazan najbolji su oni od 90ks odnosno 2.0 HDI. Ali i kod njih ima razlike. Elektronika i dizne su mogu biti Bosch ili Siemens. Ako je Siemens onda imaju Fap filter. Kod Bosch-a to nema. Kod mene je na 2.0 motoru Bosch. Za nepunih 5 godina sam presao oko 90000km. Na motoru su radjeni samo mali servisi na 12000 i veliki servisi na 60000 predjenih km. Model je 306 SW.

Mali servis sa zamenom ulja i filtera ulja je oko 4000, sa filterom klime i filterima goriva jos 3000 mada se to menja jedniom godisnje. Veliki servis prvi koji sam radio ovde kostao je oko 45000din. Tu je zamenjeno na motoru sve sto je moglo da se zameni. A drugi veliki servis je kostao oko 20000din.

Od preko , pa jos od prodavca licno , ne od preprodavaca , znas sta kupujes, mada i preko auto koji je odrzavan i ispravan kosta vise nego kod nas, moje neko misljenje

Sta mislite dali je bolje uvesti auto ili ga kupiti kod nas na nekom auto placu,i zasto?S tim da imam poverljivu osobu koja bi mi dovezla auto.

I sta se dogodi, on ti doveze auto a tebi se iz nekog razloga ne svidja, sta onda? Mnogo je bolji nacin pare u ruke, ides i gledas.....Mozes da dodjes u Sabac, provereno najbolje mesto za kupovinu polovnog automobila.:osmeh:

Sta mislite dali je bolje uvesti auto ili ga kupiti kod nas na nekom auto placu,i zasto?S tim da imam poverljivu osobu koja bi mi dovezla auto.
Definitivno bolje uvesti i kupiti direktno od prvog vlasnika sa svom servisnom dokumentacijom.E jedino sto ce takav auto da te iskosta isto,ako ne i skuplje nego ovde,ali bar ces da budes miran i da samo sipas i vozis.

Od preko , pa jos od prodavca licno , ne od preprodavaca , znas sta kupujes, mada i preko auto koji je odrzavan i ispravan kosta vise nego kod nas, moje neko misljenje

Tacno tako kolega,ja sam pratio strane oglase i auta npr.golf4 dobar od vlasnika kilometraza 220k 5000e ? Kod nas u oglase na placeve sve isto pa i *kilometraza* za 4000. Znaci da je taj trgovac kupio neku taxi lominu skinuo foliju odradio dobro dubinsko pranje i eto auta ko bombona.

Najbolje je otici preko i kupiti za malo vise novaca normalan auto. Sa placa moze biti i dobro, ako se ubode dobar primerak, ali moze biti i nocna mora.

Nazad
Vrh